Eskişehir ve Saint Josse Resmen Kardeş Şehir

Haberler / Güncel

Eskişehir ve Saint Josse Resmen Kardeş Şehir

Eskişehir ile Saint-Josse şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İki şehrin kardeş ilan edilmesinde Emirdağ ve Emirdağlıların temel oluşturduğuna sık vurgu yapıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen "Sayın Emir Kır'dan başka belediye meclis üyeleri arasında yine Emirdağlı hemşerilerimiz var. Bizim için Avrupa'da kardeş şehir birkaç önemli şehirden bir tanesi bu biliyorsunuz. Saint-Josse ve karşılıklı olarak ilişkilerimiz öncelikli olarak biliyorsunuz kültür ve sanat ile başlıyor, sonra karşılıklı proje ilişkileri devam ediyor ve arkasından da ticari ilişkiler geliyor. Ben bu anlaşma için çok gurur duyuyorum. Kardeşim Emir Kır'ın başarılarının devamını elimizdeki imkan nispetinde destekçisi olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, her gün Türk toplumunun kazandığı büyük ekonomi canlılığına şahit olduğunu belirterek, "Bugünlerde, Brüksel'in ekonomik, turistik ve kültürel bakımından uluslararası alanda daha iyi yere getirmek amacıyla yeni projeler üzerinde çalışmaktayız. Bugün imzalayacağımız bu kardeş protokolü, iki belediye arasında var olan ve günden güne artan dostluğu pekiştirecektir. Ayrıca bu kardeş şehir protokolü ile ortak projeler üreteceğiz ve karşılıklı deneyimlerimizi, bilgi birikimimizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır sözlerine söyle devam etti: "Bu protokolün imzalanmasına temel oluşturan üç nedeni şöyle sıralayabiliriz: İlk olarak tabi ki Emirdağ, Eskişehir'den Belçika'ya ve Saint-Josse'a doğru gerçekleşen göçle doğan Belçika ile Türkiye arasındaki tarihi bağdır. İkinci neden ise Belçikalılar ile Eskişehir arasındaki sürekli bağdır. Birçok Eskişehirli vatandaşımız tatilini burada geçirmektedir. Üçüncü sebep ise Eskişehir Belediyesi tarafından yürütülen proaktif politikalardır. Eskişehir'de uygulanan imar politikaları, bizim Saint-Josse Belediyesinde uyguladıklarımızdan çok çok uzak değildir. İmar bakımından yenilenme, yeni konutlar edinme, yeşil alanlar kazanma, kültürel ve spor alanında yeni tesisler kurmayı birinci önceliğiniz olarak görüyorsunuz. Şehri yaşanabilir kılma arzusunu bizimle paylaşan bir şehirle, kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kardeş şehir protokolü imzalanarak iki belediye başkanı birbirlerine hediyeler takdim etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen törene, Belçika'nın Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve iki şehrin belediye meclis üyeleri katıldı.

  • Güncelleme: 17.10.2014 03:16
  • Okunma: 2391

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Mehmet

    Hasan ve Gurbetci kardes
    Tek kelimeyle anlatmisiniz agziniza saglik,bu arkadaslar cok guzel tabandan oynar dugunlerde gerisi kocaman bir Bos laf kalabaligi

  • Hasan

    Ne olmus kardes olmussa bize ne faydasi olabilirki olsa ne olur olmasa ne olur

  • GURBETCI

    gunlerdir saint josse sehridiye yazip duruyorsunuz bilmiyorsaniz bensize soyleyim saint josse burukselin enkucuk belediyesidir hangisehirden bahsediyorsunuz eskisehirene verebilir

  • Hasan

    Birakin bu kardes ayaklarini severken kardesmi olduk misali bu kardes belediye kime yarari var sadece haha hihi ile gecen bir surec ha bu arada meclis uyeleri geziyor Sadece gerisi haa haa hihi fasa fisi