Eskişehir'de Emirdağ Gösterisi

Haberler / Güncel

Eskişehir'de Emirdağ Gösterisi

Eskişehir’de yaşayan Emirdağlılar, ‘Büyük Buluşma-1’ adı altında ‘Emirdağlılar Dayanışma Günü ve Bahar Şenliği’nde bir araya geldi. Kanlıpınar Şehr-i Derya Parkı’nda gerçekleşen şenliğe katılan Emirdağlılar gönüllerince eğlendi.

Emirdağlılar Kültür ve Eğitim Vakfı (EVAK), Emirdağ ve Çevre Köylüleri Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "Emirdağlılar Dayanışma Günü ve Bahar Şenliği" ne binlerce Emirdağlı katıldı. Odunpazarı belediyesi ve Tepebaşı belediyesinin de katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte hemşehrilerimiz doyasıya eğlendiler.

Kanlıpınar Şehr-i Derya Parkı’nda gerçekleşen bahar şenliğinde Tepebaşı Anneler Halk Oyunları ve yöresel sanatçılar sahne aldı. Emirdağlı yerel sanatçılarımızın verdiği konserle neşe dolu saatler yaşandı. Şenliğe Odunpazarı, Tepebaşı, Dvulga Belediye Başkanları, Eskişehir Vali yardımcısı, Oda Başkanları, Muhtarlar, Çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri ve milletvekili adayları başta olmak üzere yediden yetmişe binlerce Emirdağlı katıldı.

Şölen, komite başkanlığını yapan hemşehrimiz Gazi Durusu ve Yusuf Kaplan'ın koordinatörlüğünde gerçekleşti. Şölende katılımcılara kavurmalı bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. Hemşehrilerimizin büyük bir bölümü mangal başı pikniği tercih ettiği gözlendi.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Şenlikte konuşan Emirdağlılar Vakfı Başkan yardımcısı ve Emirdağ ve Çevre Köylüleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Güneş, Emirdağ kültürünü yaşatmak adına böyle bir organizasyona imza attıklarını söyleyerek, “Şenliğimizin adına Büyük Buluşma-1 dedik. Buluşmalarımızın her yıl geleneksel olarak devam etmesini temenni ediyoruz. Amacımız Emirdağ kültürümüzü Anadolu’nun parlayan yıldızı Eskişehir’imizin sanatıyla, kültürüyle kaynaştırmak ve yaşatmaktır” dedi.

SİZLERİ BİR ÇATI ALTINDA GÖRMEK MUTLULUK VERİCİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Odunpazarı Belediyesi olarak ilçede yaşayan tüm insanları sevdiklerini ve kültürlerini yaşatması için her türlü desteği verdiklerini söyledi. Başkan Kurt yıllardan beri Emirdağlıları aynı çatı altında görme arzusu içerisinde olduklarını söyleyerek, “Eskişehir’de farklı topluluklar var. Bunlardan biri de Emirdağlılar. Emirdağlıları yıllardan beri aynı çatı altında görmek arzusu taşıyorduk. Bunu gerçekleştirdikleri için tüm dernek yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YÜKSEL’E DESTEK İSTEDİ

Başkan Kurt konuşmasının devamında Emirdağlı olan Eskişehir Milletvekili adayı Cemal Okan Yüksel’e destek istedi. Kurt, “Bugün Eskişehir’de ilk defa bir hemşeriniz milletvekili olmak üzeredir. Bu kardeşinize destek vereceğinize inanıyorum. Bu kardeşinizin sizi ve bizi parlamentoda temsil etmesi bize ayrı bir onur ve gurur verir. Bu noktada yan yana duracağınıza inanıyorum” diye konuştu.

EMİRDAĞ’IN ÇOCUĞUYUM

Emirdağlı olan, Eskişehir Milletvekili adayı Cemal Okan Yüksel ise tüm Afyonluları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Biz hepimiz Emirdağlıyız, Eskişehir’in en büyük güçlü toplumuyuz. Emirdağlıların senelerden beri bir özlemi var. Eskişehir’de Emirdağlı belediye başkanı ve milletvekili hiç gelmedi. Bakanı hiçbir zaman olmadı. Ben içinizden biriyim ben Emirdağ’ın çocuğuyum. Eğer TBMM’de her daim kapısını çalabileceğiniz hemşehrinizin olmasını istiyorsanız gelin oy verin.” dedi.

Tüm fotoğraflara ulaşmak için tıklayınız...

  • Okunma: 2499

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • gürkan güner

    vali hakan yusuf güner in afyon valiliginde afyon emirdaglı ilhan agaçlıtepe/cafer /ayşe ni n geçmiş kurban bayramlarını kutlar afyon valiligine davet ederim emirdag afyon ve tc nin gösterişli güzel yeri