Eskişehir'in Ulaşım Planı Karacasu'dan

Haberler / Güncel

Eskişehir'in Ulaşım Planı Karacasu'dan

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) 'nde öğretim üyesi olan Emirdağlı Doç.Dr. Murat Karacasu; Eskişehir'de, Eskişehir ilinin 20 yıl sonrası yıllar düşünülerek hazırlanan, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ''Ulaştırma Ana Planı Çalışması” nı gayret ve emek sarf ederek hazırladı, bu büyük projeye imza attı ve Eskişehir'de taktir topladı.Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ''Eskişehir Ulaşım Ana Planı Çalıştayı'' Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Koltuklu Salon'da davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Çalıştay'a; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Prof. Dr. Haluk Gerçek, Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu ve davetliler katıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak yaptığı açılış konuşmasında, ''Eskişehir Ulaşım Ana Planı Çalıştayı'' Eskişehir'in bütün ulaşım ile ilgili alınacak kararlara ve geleceğine ışık tutacaktır'' dedi. ''Eskişehir Ulaşım Ana Planı Çalıştayı'' na, konuşmacı olarak; Prof. Dr. Haluk Gerçek, Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak katıldılar. Eskişehir ilinin 20 yıl sonrası yıllar düşünülerek hazırlanan, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ''Ulaştırma Ana Planı Çalışması” Toplantısı, Eskişehir Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleştirildi. Toplantıya; Eskişehir ilinde bulunan bütün Sivil Toplum Kuruluşları katıldı. Ulaştırma konusu ile ilgili olan üst düzeyde bütün yerel kuruluşlar, katılım sağladı. ''Ulaştırma Ana Planı'', Eskişehir ilinin geleceğini ilgilendiren bütün ulaşım ile ilgili alınacak kararlara ışık tutacaktır. Bu plan çok kapsamlı çalışmadan oluşmaktadır. Bu planın hazırlanmasında; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri görev aldı. ''Ulaştırma Ana Planı''nın genel açıklaması; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Karacasu tarafından yapıldı. Karacasu; bütün sayım ve saha çalışmalarında, Üniversitesi adına koordinatör olarak görev aldı.

SUNUM ÖZETİ

''Tüm dünyaya paralel olarak ülkemizde nüfusun hızlı bir şekilde artması, kırsal kesimlerden şehirlere olan göç, ileriye yönelik bir plan yapılmadan meydana gelen şehirleşme, teknolojiye bağlı olarak ortaya çıkan taşıt sayısındaki artışlar sebebiyle ''Ulaşım ve Trafik Sorunları'' kendini göstermiştir.

Tüm kentlerimizde en az 20 sonrası düşünülmeden, günü birlik planlamalar yapıldığından kentlerimizde 'Trafik ve Ulaştırma' sorunları yaşanmaktadır. Bunun için, ''Ulaştırma Ana Planları'' büyük önem taşımaktadır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi olarak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için, ''Ulaştırma Ana Planı'' hazırlandı. Bu konuda, cadde üzeri ve kapalı otopark sayımları, yaya ve bisikletli sayımları yapıldı. Ev anketleri düzenlendi. Eskişehir ilçelerinde yüz yüze toplantılar gerçekleştirildi.

Elde edilen veriler ışığında, 'ulaştırma sistemi' ile ilgili modeller ortaya konulacaktır. Bu modeller sayesinde; 20 - 30 yıl sonrası için, 'trafik tahminleri' yapılabilecektir.

İyi ve güzele kullanıldığında; 'Ulaştırma Ana Planları', bütün kentler için büyük bir kazanç olacaktır. Sürdürülebilir ulaştırma sağlamak için, bu çok gereklidir''.

  • Okunma: 2075

Yorumlar (0)Yorum Yap