ETSO 5 Yıldızlı Oda Oldu

Haberler / Ekonomi

ETSO 5 Yıldızlı Oda Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde başlatılan ve devam eden akreditasyon çalışmaları 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Toplamda 41 Oda/Borsa ve 1000’e yakın katılımcının katıldığı törene: Emirdağ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Ayhan Erdem, Hakan Yüksel, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Yaşar Şahbaz, Meclis Üyeleri Hamza Biçer, Nurgül Uyar, Genel Sekreter Koray Gürbüz ve Akreditasyon Sorumlusu Emre Önaçan katıldı.

Emirdağ Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe düzenlenen tören sonrası 2 yıllık süreci şu şekilde değerlendirdi:
“Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 2 yıl önce başlayan Oda Akreditasyon Sistemi çalışmalarını başarıyla tamamlayarak Akredite Odalar arasında yerini aldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından sisteme dahil edilen Akredite Oda/Borsa çalışmalarına 2014 yılında dahil olan Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, yaklaşık 2 yıllık çalışma ve eğitimlerin ardından bağımsız denetleme kurumu olan Türk Loydu’nun Bağımsız Denetçileri tarafından gerçekleştirilen öz değerlendirme ve sonrasında yapılan denetleme sonucu Oda/Borsaların Avrupa standartlarında 5 yıldızlı hizmet vermelerine imkan sağlayan Akreditasyon Sistemi’nin 11. Döneminde 41 Oda/Borsa ile Akredite Odalar arasında yer almaya hak kazandı.

2 yıldan beri özenle çalıştıklarını ve ETSO’nun Akredite Odalar arasında yerini almasını sağlamak amacıyla tüm Oda Yönetim Kurulu, Meclis Kurulu, Meslek Komiteleri,Hesapları İnceleme Komisyonu, Disiplin Kurulu ve Odamız Personelleri ile birlikte özveriyle eğitimlerini sürdürdüklerini belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, 2 yıllık çalışma sonunda 5 yıldızlı hizmetin anahtarı olan Akredite Oda unvanını almaya hak kazandıklarını söyledi.

Başkan Aktepe: “Bilindiği gibi odamız 2013 yılında ISO 9001 Kalite Belgesini almış, Akredite Oda olmak için gerekli başvuruları da 2 yıl önce yapmıştı. TOBB tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında odamız, 11. Dönem Akreditasyon programına dâhil olmaya hak kazanmıştı. Süreç boyunca, eğitim, geliştirme ziyaretleri ve denetimler olarak üç temel aşamanın başarıyla tamamlanması gerekiyordu. Biz bu üç temel süreci başarıyla tamamladık. Akredite olarak “5 Yıldızlı Oda” sertifikasını aldık. Bu akredite sertifikası, Avrupa’daki oda üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir” dedi.

Başkan Aktepe, ‘’alınan belgenin Emirdağ Ticaret Odasının hizmet yarışında bir başlangıç olduğunu, tüm üyelerimiz, Emirdağ ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek belgenin tüm üyelerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti ve çalışmalara doğrudan ve dolaylı olarak destek veren herkese teşekkürlerini’’ iletti.

TOBB, ODA-BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ NEDİR?

Oda Sisteminin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi; EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modeli olarak TOBB tarafından geliştirildi. 2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi, 2008 yılında Borsaların da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek, Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüştürüldü. Oda/Borsaların üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir.

  • Okunma: 2282

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Kürşat şenel

    Emirdag a hizmet bir sevda dir.Sevdalilara teşekürler.

  • gökalpemeksiz

    Sayın başkanı ve ekibini kutlar emırdag ıcın daha nıce basarı dolu projelere imza atmalarını dilerim.Hayırlı olsun