ETSO, TOBB Eğitimlerine Katıldı

Haberler / Ekonomi

ETSO, TOBB Eğitimlerine Katıldı

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Türkiye Odalar ve borsalar Birliği’nin (TOBB) iştiraklerinin kurumsal yapılarını ve hizmetlerini tanımak, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgiler edinmek amacı ile TOBB Birlik merkezindeki seminere katılım sağladılar. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ilk akşam programına katılan meclis üyeleri ile birlikte akşam yemeğinde bir araya geldi. 3 gün süren program boyunca TOBB Hizmet Binası, Kurumsal Yapısı ve yine TOBB ETÜ Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs ve Sosyal alanlarının da tanıtım ve ziyaretleri gerçekleştirildi. TOBB tarafından 2015 yılı şubat ayı sonuna kadar tüm oda ve borsalarda görev alan Meclis üyelerinin sınıflar halinde katılımlarının planlandığı programın ilkine iştirak eden Meclis üyelerine seminer süresi boyunca TOBB’un hizmet ve iştiraklerinden yararlanma, Dünya ve Türkiye Ekonomisi, Dış Politika, Genel Ekonomi Faiz, Döviz, Borsa, Kişisel Gelişim, Etkili Yönetim ve İletişim Becerileri, Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı TEPAV çalışmaları Teşvikler vb. konularda sunumlar ve detaylı bilgiler verildi. Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim AKTEPE, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan ERDEM, Meclis üyelerİ Nurgül UYAR ve Onur Murat MOLA katıldı.Eğitim sonunda katılımcılara TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından eğitim sertifikaları verildi.Düzenlenen sertifika töreninde ilk sertifikayı eğitime katılan tek Kadın meclis üyesi olan Odamız Meclis Üyesi Nurgül Uyar Başkanın elinden aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) oda ve borsalardaki 10 bine yakın meclis üyesi için bilgilendirme seminerleri başlattı. Meclis üyeleri, TOBB ve oda-borsaların iş dünyası için verdiği hizmetler alanında üçer günlük programlara katılıyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, günümüz dünyasında bilginin en önemli servet olduğuna dikkat çekerek, 10 bine yakın meclis üyesinin bilgilendirilmesi projesinin, Odalar Birliği tarihinde bir ‘ilk’ olduğunu vurguladı.
Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerleri’nin 150 kişiye yakın üyeden oluşan ilk grubu, TOBB ve TOBB ETÜ’de üç günlük yoğun bir programa katıldı.
Seminerin ilk ve son günü meclis üyeleri ile birlikte olan ve onlara hitap eden Hisarcıklıoğlu, “365 oda ve borsamızda 10 bine yakın meclis üyemiz var. Hem yaptığımız işler bilinsin, hem de meclis üyelerimiz faydalansın diye bu projeyi hedefledik” dedi.

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” sözünü hatırlatan Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinin kendi illerinin ve mesleklerinin temsili noktasında olduğuna işaret ederek, bu anlamda bilginin büyük önem taşıdığını anlattı. Oda ve borsalardaki seçim sisteminin demokratikliğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, 4 yıl boyunca rekabet ettiğiniz rakibinizden oy istemek dünyanın en zor işlerindendir” diye konuştu.
Meclis üyelerinin kendi işlerinden ve ailelerinden fedakârlık ederek, maaş almadan hizmet etmeye talip olduklarını vurgulayan TOBB Başkanı, bütün meclis üyelerine teşekkür etti.

-Şehirler rekabet edecek

Artık dünyada şehirlerin konuşulduğu ve rekabet ettiği bir döneme girildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Dünyadaki en önemli trendlerden birisi bu. Onun için herkes şehrini en iyi yapmak durumunda. Herkes ‘yatırımcıyı daha fazla nasıl çekeriz?’ demeli. Şehirdeki herkes iş dostu olmalı. Zenginliğin yolu buradan geçiyor. İşadamının önünü açar ve iş yapmayı kolaylaştırırsanız o şehir öne çıkıyor. Önemli olan bir şey de birlikte hareket etmek. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap var. Hepimiz ayrı düşüneceğiz ama o farklılıktan ortak akıl çıkarmak zorundayız.
Bizim görevimiz meclis üyesi olarak üyemizin görüşünü alıp mecliste karar oluşturup bir üst makama iletmek. Hiçbirimizin icracı bir vazifesi ve yetkisi yok. Kanun çıkaramaz yönetmelik yapamayız. Ama burada bir yanlış varsa bunu değiştirmek için uğraşmak bizim görevimiz. Konuşmak ve herkesle barışık olmak burada çok önemli. Şehrimizde valimiz, kaymakamımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız ile birlikte olmalıyız.
Hangi görüşte olursak olalım hiç kimseyi dışlayamayız. Biz hepsini kucaklamak zorundayız. Şehrin ortak geleceği için ortak akıl oluşturmak zorundayız”

Başkanlığa geldiği tarihte, dışardan bilgi ithal eden TOBB’un şimdi bilgi ihraç eder noktaya geldiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, “Bizim tecrübemizden artık herkes istifade etmeye çalışıyor.
Yanında bir kişi çalıştırıyorsan ne mutlu sana. Onun için işinizi büyütmeye bakın. Kendinize hedef koyun. Hedefsiz gemiye rüzgâr yardım etmez. Hayal etmekten de korkmayın. En özgür olduğunuz alan hayalleriniz. O alana kısıtlama koymayın. Hayallerinizi hedefe çevirin. Sonra da çok çalışın. Allah ben çalışana veririm diyor” ifadesini kullandı.

Ülkenin en önemli ihtiyacının girişimci olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu,”Bizim ihtiyacımız olan girişimci; ne memur ne yönetici” dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu dünyanın teknoloji ve internet çağı olduğunu ifade ederek, meclis üyelerini internetten daha fazla yararlanmaya çağırdı. Hisarcıklıoğlu, iş adamlarına çocuklarını işlerine dâhil etmeleri ve birlik beraberlik içinde çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

-Bakan Çelik de eğitim programına konuk oldu

Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nin bir bölümüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de konuk oldu. Eğitimin önemi üzerinde duran Bakan Çelik, dünyada en gelişmiş ülkelerin eğitim sorununu çözen ülkeler olduğuna işaret etti. Çelik, “Teknoloji üreten ülke olmak zorundayız” derken, pahada büyük şeylerin ancak nitelikli eğitim görmüş insanlarla üretilebileceğini anlattı.

Türkiye’nin ekonomide önemli başarılar elde ettiğini anlatan Bakan Çelik yerelleşmeye ve illerin başarılarına değindi. Faruk Çelik, meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı.

  • Okunma: 2322

Yorumlar (0)Yorum Yap