ETSO'dan Anlamlı Çanakkale Gezisi

Haberler / Ekonomi

ETSO'dan Anlamlı Çanakkale Gezisi

11-13 Nisan tarihleri arasında Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Çanakkale gezisi Otobüs yolculuğunun ardından Lapseki feribotundan başladı. Gezinin birinci günü katılımcılar Çanakkale Şehitliklerini gezdiler. Misafirlerin çoğunluğu bu gezi kapsamında hayatlarında ilk defa Çanakkale’yi gezme imkânı yakaladılar. Gezi’den oldukça memnun kalan misafirler Çanakkale’yi herkesin görmesi gerektiğini söylediler. 57. Alay Şehitliği, Seddül Bahr, Kilit Bahr, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş Şehitliği, Hastane Şehitliği, Arı burnu, Conkbayırı, Namazgâh ve Mecidiye Tabyası, Alçı tepe, Anzak Koyu ve Çanakkale Şehitler anıtını gezen misafirlerimiz yokluk içersinde inanmışlığın verdiği kuvvetle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını iliklerine kadar hissetti. Turizm rehberi eşliğinde anıt mezarları ve şehitlikleri gezen misafirler, anlatılanlar karşısında duygu yoğunluğu yaşadı.

Çanakkale gezisini organize eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn.H.İbrahim AKTEPE, Meclis Başkanı Sn.Ahmet YİĞİTER,Genel Sekreteri Sn.Koray GÜRBÜZ Oda Meclis üyesi Sn.Nurgül UYAR ve Gezi koordinatörü gezinin başından sonuna kadar mükemmel bir organizasyon örneği gösteren Oda Meclis Üyesi Sn.Hüseyin ŞAHBAZ’a teşekkürlerini ifade eden misafirler, Çanakkale’yi her kesimden insanın görmesi gerektiğini belirterek, ” Çanakkale Savaşı’nda atalarımızın ve dedelerimizin hangi şart ve ortamlarda düşmana karşı nasıl bir mücadele verdiğini, hangi imkân ve şartlarda çarpıştığını yerinde dinledik. Tarih kitaplarımızda anlatılan olayları yerinde görerek bilgi sahibi olduk. Gezi çerçevesinde anıt mezarları ve şehitliklerini gördük Bu gezi bizde büyük bir haz bıraktı” diyerek şükran ve teşekkürlerini belirtiler. Oda tarafından ilk olarak düzenlenen Çanakkale gezisinin ilk olarak da Çanakkale olarak seçilmesinin ülkemizin içinde bulunduğu durum,Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda yapılmasının da son derece anlamlı ve manidar olduğunu belirtip,Odanın sosyal sorumluluk kapsamında kültürel faaliyetlerinin devam etmesini dilediler.Gezi dönüş yolunda Bursa gezisi ile sona erdi.

  • Okunma: 2838

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • EMİRDAGLI

    güzel bir gezi oldu sahbaz turizm çok güzel organze etmiş tşkr ederiz etso başkanına ve şahbaz turizm yetkililerine

  • aydın furkan korkmazer

    Ben geziye katılan öğrencilerden biriyim,bu gezinin gerçekten çok fazla üst seviyede bir gezi olduğuna inanıyorum,attığımız her adımda,her gezdiğimiz yerde birlik ve beraberliğimiz hiç eksik olmadı.Benim bu geziye katılmama sebeb olan Sn.Koray GÜRBÜZ'e ve gezide her şeyde yardımcı olan Sn.H.İbrahim AKTEPE'ye ve bir o kadar eğlenceli geçmesine neden olan Sn.Ahmet YİĞİTER'e ve neşemizin artmasına neden olan Sn.Nurgül UYAR'a ve turumuzun değerli insanı Sn.Hüseyin ŞAHBAZ'a teşekkürlerimi iletiyorum.