EYAD, Belçika’daki Emirdağlı sanatçılara sahip çıktı

Haberler / Kültür Sanat

EYAD, Belçika’daki Emirdağlı sanatçılara sahip çıktı

1996 yılında kurulan Emirdağ Yardımlaşma Derneği EYAD, Belçika’daki Emirdağlı sanatçıları bir araya getirerek, sahip çıkma sözü verdi. EYAD genel merkezinde, Emirdağlı sanatçılarla bir araya geleb EYAD ikinci başkanı Erol Top, Gurbetçi Festivali konusu başta olmak üzere bir çok konuların konuşulduğu toplantıda, sanatçıların sıklıkla karşılaştıkları sorunları ele aldı. Toplantıda, Belçika’daki Emirdağlı sanatçıların da Gurbetçi Festivali’nde sahne almaları gerektiğinin altını çizen Erol Top, EYAD olarak Emirdağlı sanatçılara destek çıkacaklarına dair söz verdi.

“Gurbetçi Festivali’nde sahne alacaklar”

Her yıl, Temmuz ayında Emirdağ ilçesinde, Gurbetçi Festivali’nin düzenlendiğini hatırlatan Erol Top, “Dolayısıyla bu kış, derneğimiz adına Emirdağ’a gittiğimde, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ile bir araya gelip, festival hakkında bir istişare yaptık. Kendisine, festivalinin isminde “Gurbetçi” kelimesi olmasına rağmen, neden gurbetteki sanatçılar neden sahne almıyor sorusunu yönelttim. Bu konuyu konuştuk. Ve sağ olsun, kendisi benden bu yönde Avrupa’da bir çalışma yapmamı istedi. Şimdi Belçika’da bulunan Emirdağ kökenli yerel sanatçılarımızı EYAD derneği çatımız altında topladık ve bu konuyu konuştuk. Nasip olursa, bu önümüzdeki Temmuz ayının son üç gününde Emirdağ ilçemizde yapılacak Gurbetçi Festivali’ne buradaki yerel sanatçılarımız sahne alacaklar.” diye konuştu.

“EYAD olarak başarılı hemşerilerimize sahip çıkacağız”

Bugüne kadar hiçbir derneğin Emirdağlı sanatçılara kol kanat germediğini ve bu sanatçılara sahip çıkılmadığını aktaran Erol Top, “Bu sadece sanatçı konusunda değil. EYAD derneği olarak gerek yerel basın mensubumuza, gerek tiyatrocu kardeşlerimize, gerekse yazarımıza, şairimize ve diğer alanlarda başarılı olan tüm hemşerilerimize sahip çıkacağız.” diye ekledi.

Gurbetçi Festivali için çok sayıda Emirdağlı sanatçıyla bir araya geldiklerini belirten Erol Top, unuttukları kişilerin kendisiyle irtibata geçmesi için çağrıda bulundu.

Bekir Gürbüz, Mustafa Ceylan, Ankaralı Fadıl, Kadir Kubat, Ceylan Şahbaz, Talat Ekşi, Fatih Demirkapu, Onursal Özokçu, Gülabi Kubat ile Erdoğan Süer, toplantıya katılan sanatçılar oldular.>>Cafer Yıldırımer

  • Okunma: 3221

Yorumlar (0)Yorum Yap