EYAD Brüksel Parlamentosunu Ziyaret Etti

Haberler / Güncel

EYAD Brüksel Parlamentosunu Ziyaret Etti

Eyad Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet Brüksel Bölge Parlamentosu’nu ziyaret ederek; Türk kökenli Meclis başkan yardımcısı Emin Özkara(PS), Milletvekilleri Mahinur Özdemir(Cdh)Hasan Koyuncu ve Şevket Temiz’le görüştüler.

25 Mart Çarşamba günü Saat 14:00 da gerçekleşen kabulde konuşan Eyad Dernek Başkanı Metin Edeer “Bugüne kadar Emirdağ’a yönelik çalışmalarımızla duyulduk. Bundan da gayet memnunuz ama, yaşadığımız yer olan Belçika toprakları, bu yüzdendir ki, hem kadın kollarımızla, hem de gençlerimize yönelik çalışmalarımızla Belçika’ya yöneleceğiz. Tabii, bu demek değildir ki Emirdağ’ı rafa kaldırıyoruz, yine yardımlarımız ve faaliyetlerimiz devam edecektir, fakat Belçika’daki vatandaşlarımız önceliğimiz olacaktır” dedi.

Ziyaret esnasında Brüksel’in kanayan yaraları ele alınarak, Gençlerimizin eğitimi, kadına yönelik veya aile içi şiddet, esnafların talepleri, ticarethanelerin iş saatlerinin genel esnaf üzerindeki etkileri, fakirlik, dil öğrenimi zorunluluğu, derneklerin apolitiklik ilkesine saygılı olması ve yerel bölgesel politikadan bahsedildi.

Projelerini sunan Eyad yöneticileri, Milletvekilleri Mahinur Özdemir, Emin Özkara, Hasan koyuncu ve Şevket Temiz’le Belçikalı Türk toplumunu ilgilendiren konularda fikir alışverişi yapıp, yapıcı olabilecek çözümler üzerinde görüş alışverişinde bulundular. Oldukça neşeli ve hoş bir ortamda geçen istişarenin ardından Brüksel Bölge Parlamentosu Başkanvekili Emin Özkara’nın sunduğu hediyelerle ve iyi niyetleriyle beraber, Eyad delegasyonu ile çekilen hatıra fotoğrafları ile ziyaret sona erdi.

Metin Edeer’in Başkanlığındaki Eyad’ın Brüksel Bölge Parlamentosu ziyaretine , Başkan Yardımcıları, Necati Şevik ve Osman Duran, Kadın Kolları Başkanı Türkan Sevik, Yönetim Kurulu Üyesi, Nuri Ağaçlıtepe, Ömer Kumarcı, Musa Çosgun, Zeynep Şenel, Özcan Türköz katıldılar.

  • Okunma: 1529

Yorumlar (0)Yorum Yap