EYAD, Brüksel'de İftar Verdi

Haberler / Güncel

EYAD, Brüksel'de İftar Verdi

Saint-Josse Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruşlarının katılımı ile Passage Rogier’de kurulan ‘Ramazan Çadırı’nda Kısa adı EYAD olan Emirdağ Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 22 Haziran Pazartesi günü İftar verildi. Metin Edeer başkanlığındaki Eyad yöneticileri ve çalışanları konukları Ramazan Çadırı önünde karşıladılar.

İftar öncesi kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Eyad Başkanı Metin Edeer” Ramazan’ın bu manevi havasında Eyad ekibi olarak hepinizi burada görmekten mutluluk duyduk, hoşgeldiniz.” Dedi.

Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır dayanışmanın önemine dikkat çektiği konuşmasında “Kurulan bu çadır sayesinde tüm insanlar arasında çok anlamlı bir dayanışma yaşanıyor. Ramazan Çadırının kurulmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün iftar veren EYAD Derneğine başta Metin Edeer olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum” Dedi.
BİF Anderlecht Şube görevlisi Abdurrahman Kaya’nın Koordinatörlüğünde düzenlenen Ramazan Çadırı’nda Yıldırım Events yiyecek ve içecek organizasyonunu üstlendi.

Klavye’de Nihat Şerif, Ney- Semazen Sadullah Yaşar, Meddah-İbiş, Oğuz Çulha’ dan oluşan Doğanay Müzik Grubu tarafından iftar öncesi Meddah ve ibiş eski Ramazanları hatırlatırken; ilahiler ve Semazen gösterileri ilgi ile izlendi.

Federal milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Milletvekili Şevket Temiz, ve çeşitli STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı Razaman Çadırı’nda ezan sesi ile birlikte eller semaya açıldı,edilen dualarla oruçlar açıldı.
Ramazan Çadırında iftar boyunca çevrede yaşayan çok sayıda mülteci ve evsizlere yemek ikramında bulunuldu.

Ramazan Çadırı koordinatörlüğünü üstlenen BİF Anderlecht Şube görevlisi Abdurrahman Kaya, Saint Josse belediyesi sınırları içerisinde Passage Rogier’de kurulan Ramazan Çadırı hakkında verdiği bilgide” Ülkemizde yaşanan Ramazan geleneğini Brüksel’de yaşatmak istedik, başta Saint Josse Belediyesi ve 7 Sivil Toplum Kuruluşumuzun katılımı ile bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Gelecek senelerde daha geniş katılımlı ve donanımlı bir programla bu geleneğimizi sürdürmek istiyoruz” Dedi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 2332

Yorumlar (0)Yorum Yap