EYAD Onuruna Resepsiyon Verildi

Haberler / Güncel

EYAD Onuruna Resepsiyon Verildi

Belçika’da ve Türkiye’de yaptığı önemli hizmetler adını duyuran Emirdağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği EYAD’a, kuruluşunun 20. Yılı dolayısıyla Saint-Josse belediyesinde bir tören düzenlendi.

Saint-Josse belediye Başkanı Emir Kır’ın inisyatifiyle düzenlenen etkinlikte, EYAD’ın kurulmasında ve bugünlere gelmesinde vesile olanlara, teşekkür belgeleri takdim edilerek onurlandırıldılar.

Merkez binası Saint-Josse belediyesi sınırları içerisinde yer alan derneğin yöneticilerini belediye binasının meclis toplantı salonunda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Emir Kır, derneğin belediye adına önemli bir yeri olduğunu ve geçmişten günümüze kadar özellikle Türk toplumu adına çok önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Törende bir konuşma yapan Başkan Kır, “Bu akşam EYAD yöneticilerine onur belgelerini verdik. Uyuma katkı adına Türkiye ile Belçika arasında köprü olmasından, başarılı ve istikrarlı çalışmalarından dolayı Saint-Josse belediyesi olarak bu teşekkür belgelerini bu değerli insanlara takdim etmenin mutluluğunu yaşadık.” diye konuştu.

Teşekkür belgesini Başkan Kır’ın elinden alan EYAD Dernek Başkanı Metin Edeer, yaptığı konuşmada, “EYAD’ın başarısı, sadece Metin Edeer’in başarısı değil. EYAD yönetiminde yer almış ve yer alan herkesin başarısıdır. Bu arkadaşların çalışmalarını hafife almamak lazım.” dedi ve EYAD Derneği olarak çok önemli çalışmalara imza atacaklarının altını çizdi.

EYAD Dernek Başkan Metin Edeer’in yanı sıra, EYAD’a için emek veren Necati Şevik’e, Ramazan Koyuncu’ya ve Pascale Missenheim’e de birer teşekkür belgesi verilirken, geçmişte EYAD Derneğinde yöneticilik yapan Brüksel Bölge Milletvekili Şevket Temiz ile TC Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu da birer selamlama konuşması yaptılar.

Brüksel Bölge Milletvekili Hasan Koyuncu ve Saint-Josse belediyesi başkan yardımcılarından Nezahat Namlı ile Kadir Özkonakçı’nın hazır bulunduğu etkinlik, halk ozanı Fakı Edeer’in okuduğu türkülerle devam etti ve EYAD onurunu verilen resepsiyon ile son buldu.

Haber/Fotoğraf: Cafer Yıldırımer

  • Okunma: 2282

Yorumlar (0)Yorum Yap