EYAD Yönetimi Değişti

Haberler / Güncel

EYAD Yönetimi Değişti

Brüksel’deki Emirdağlılar tarafından 1996 yılında kurulduktan sonra Belçika siyasetine Ramazan Koyuncu, Şevket Temiz, Halis Kökten gibi isimleri kazandıran Emirdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYAD), yeni yönetimine kavuştu.

Geçtiğimiz hafta yapılan kongre sonrası başkanlık koltuğunu Metin Edeer’den devralan Erdal Akdeniz, yeni yönetimiyle birlikte ilk toplantısını, Chaussee de Haecht üzerinde bulunan EYAD merkez binasında gerçekleştirdi.

Erol Top, Arife Poyraz, Selma Kır ve Halil Gürbüz gibi isimlerden oluşan yönetimiyle uzun vaadede yapılacak çalışmaların planlamasını yapan Başkan Erdal Akdeniz, yeni oluşumla ilgili Yenivatan’a röportaj verdi.

Sosyal konularda vatandaşlara yardım

Yönetim olarak öncelikli hedeflerinin, derneği biraz daha canlı hale getirmek olduğunu belirten Başkan Erdal Akdeniz, konuşmasının devamında “Uzun yıllardır toplumumuza hizmet veren derneğimizi, ekleyeceğimiz yeni faaliyetlerle daha aktif hale getireceğiz. Biz dernek olarak burada öncelikle Emirdağlılara ne kadar yardımcı olabilirsek, bizim için kardır. İkinci etapta ise, EYAD derneği olarak üye sayımızı çoğaltmayı hedefliyoruz. Ardından sosyal konularda vatandaşlara yardım edecek bir uzmanı işe alacağız. Sosyal yardımcı, zemin katta açılacak ofiste, vatandaşları ağırlayabilecek. Orada bu şekilde sorunları olan vatandaşlarımızın sorunlarını çözebildiğimiz kadar çözüm, yok göstermeyi istiyoruz. Burası bir hukuk bürosundan ziyade yol gösteren bir yer olacak. Öncelikli hedefimiz Belçika. Yani Türkiye’yi ikinci plana alacağız. Bizi buradaki Türk toplumunun dertleri ve sıkıntıları ilgilendiriyor.” dedi.

“Verilmiş sözler bizi bağlamaz”

Yeni yönetimin tamamen yeni isimlerden oluştuğuna dikkat çeken Başkan Akdeniz, “Yönetime genç arkadaşlar dahil ettik. Derneğin tamamen bir kan değişikliğine ihtiyacı vardı. Bu mevcut yönetimde bir önceki yönetimden kimse kalmadı. Ayrıca bir önceki yönetimin vermiş olduğu sözlerden hiçbir şekilde alakamız yok. Bu konularda bazı duyumlar alıyoruz ancak ifade etmeliyim ki, bizim bu konularla hiçbir şekilde alakamız yok. Bir önceki yönetim tarafından verilmiş sözler, o yönetimde yer alanları alakadar eder. Zaten o sözlerin hiçbir şekilde resmiyeti yoktur.” diye konuştu.

“Belçika siyasetine isim kazandırmış bir dernek”

EYAD derneği yirmi yılı aşkın bir süredir hizmet veren, Belçika tarafından resmi olarak tanınan ve yardım alan bir dernek olduğunu hatırlatan Başkan Akdeniz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Şu anda altı tane memur dernek nezdinde görevli olarak çalışmaktadır ve bina derneğe aittir. Burada derneğin kapısı her türlü hizmete açık. Ama o hizmet yelpazesini biraz daha geniş tutmamız lazım. Bu potansiyel var ve bunu iyi kullanabilmek şart. Maalesef geçmiş dönemlerde bu potansiyel gerektiği gibi kullanılmamış veya kullanılamamış. Ayrıca EYAD derneğinin şöyle bir özelliği de var. Belçika siyasetine siyasetçi kazandıran bir dernek olmasıdır. Yabancıların siyasete atıldığı dönemde, PS ve MR gibi partiler, buraya gelerek, bizden aday istediler ve ilk adaylar bizden gitti. Ve ondan sonra bunun arkası geldi ve bugünlere kadar gelindi. İlk aday olarak giden burada görev almış Ramazan Koyuncu idi. Ancak zamanla derneğimizden gidenler derneğimizi unuttular ve derneğimize gerekli değeri vermediler. Bu yüzden de derneğimiz siyasete adam kazandıramadı.”>Cafer Yıldırımer

  • Okunma: 4536

Yorumlar (0)Yorum Yap