Eylül 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Eylül 2017'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Eylül 2017

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “Spasskaya Kulesi Askeri Müzik Festivali”nde mehter takımının gösterisi büyük beğeni topladı.

Yaklaşık 900 üyesi ile Emirdağ'ın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda seçim sürecine girildi.

Emirdağlı gurbetçiler dönüş yolculuğuna başladı. Her yıl Avrupa'daki çalıştıkları şehirlerden Emirdağ'a gelen yaklaşık 250 bin Emirdağlı gurbetçi için dönüş yolculuğu başladı. Mayıs ayından başlayıp Ekim ayına kadar devam eden gurbet yolculuğunda işi ve okulu olanlar için Avrupa mesaisi 1 Eylül itibariyle başlıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal ve Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler, Bolvadin Emirdağ karayolunun Emirdağ girişindeki uygulama noktasını ziyaret etti. Çevrilen bazı araçların sürücülerine, "Frene değil, kurala güven" sloganı yazılı el ilanı veren Eroğlu, güvenli sürüş uyarısında bulundu.

Emirdağ yaylalarındaki yılkı atlarını koruma altına almak, yılkılar için barınak oluşturmak, dünyada sadece Emirdağ yaylalarında yetişen Peygamber çiçeği adı verilen çiçek türünü korumak ve Emirdağ yaylalarını tanıtmak için farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenleniyor.

6-10 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe sahilinde düzenlenen Afyonkarahisar turizm ve tanıtım günleri ilk gün etkinlikleri ile ziyaretçilere açıldı. Orhangazi Parkında başlayan Afyonkarahisar Tanıtım Günlerinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, İlçe kaymakamlıkları, ilçe belediyeleri, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının stantları yer alıyor.

Türk Ceza Kanunu'nun -TCK- ilgili maddeleri uyarınca haklarında soruşturma ya da kovuşturma bulunan yurt dışındaki 99 kişi, 3 ay içinde Türkiye'ye dönmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılacak.

AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatlarında kongreler devam ediyor. Çobanlar ve Emirdağ İlçesinde yapılan kongreler tek liste ile yapıldı. Kongrelerde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle bayramın dördüncü günü Emirdağ'da resmi bayramlaşma törenine katılmıştı. Emirdağ protokolü ve vatandaşların katılım sağladığı programda bir vatandaşın Emirdağ Kent Ormanının içler acısı durumundan bahsetmesi üzerine; Bakan Eroğlu tarafından gerekli düzenlemenin yapılması talimatı verilmişti.

Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Emirdağ'da LPG satışı yapan bir istasyonda kaçak tüp dolumu yapıldığını tespit etti.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün Emirdağ ilçe imamı olduğu iddia edilen ve kaçak durumda olan Uğur Mart önceki gün Antalya’da yakalandı.

Afyonkarahisar 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün Emirdağ İmamı olduğu iddia edilen ve Salı günü Antalya’da yakalanan Uğur Mart’ın eşi Leyla Mart, tutuklu olduğu Mersin Cezaevinden Ses Görüntü Bileşim Sistemi SEGBİS bağlantısı ile duruşmaya katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Emirdağ ve yöresindeki sulama problemiyle ilgili çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor. Devlet Su İşleri-DSİ- 18. Bölge Müdürlüğü ve DSİ 183. Şube Müdürlüğü-Afyon idarecileri tarafından Emirdağ'a bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar ve ilçelerine yönelik çalışmalarına Ankara'da devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı görevine atanan Ahmet Demircan'ı makamında ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar'daki sağlık yatırımlarıyla ilgili istişarelerde bulundu.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinin en işlek caddelerinden olan ve Afyonkarahisar’ı ilçeye bağlayan yol olarak bilinen Afyon Caddesinde parke döşeme çalışmaları başladı.

Emirdağ, bulunduğu konum itibariyle birçok yolun kesişim noktasında yer almaktadır. Gurbetçisiyle ün kazanmış Emirdağ, yılın çeşitli dönemlerinde yerli yabancı birçok misafirini ağırlıyor. Geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen karayollarındaki tabelalara Emirdağ isminin eklenmesi konusu yeniden gündeme geldi.

Kızılay’ın “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla başlattığı vekâletle kurban kesim kampanyasında alınan 125 bin hisse kurbanın kesim işlemleri tamamlandı. Türkiye ile birlikte 33 ülkede kesimleri tamamlayan Kızılay ekiplerinin kurban eti dağıtım faaliyetleri ise sürüyor

Kalkınmada ve ilerlemede önemli katkılar sağlayan Organize Sanayilerin ilimiz ve ilçelerindeki durumunu yakından takip eden Vali Tutulmaz, Emirdağ OSB hakkında bilgiler almak ve il merkezi ile koordineli hareket etmek üzere Emirdağ Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti toplantısına katıldı.

  • Güncelleme: 10.01.2018 20:27
  • Okunma: 1868

Yorumlar (0)Yorum Yap