Eylül Ayı Portresi Dr.Dursun Figen Emeksiz Ayrancı

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Eylül Ayı Portresi Dr.Dursun Figen Emeksiz Ayrancı

www.emirdag.gen.tr Eylül Ayı Portresi Dr.Dursun Figen Emeksiz Ayrancı.

Aslen Emirdağ Kuruca Köyünden olan Dr. Dursun Figen Emeksiz Ayrancı, 1972 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokulu; Eskişehir'de İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda, ortaokulu 19 Mayıs Ortaokulu'nda okudu. Liseyi de; Eskişehir Atatürk lisesi'nde bitirdi. Üniversite imtihanlarına girdi ve Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünü kazandı. 1993 yılında üniversiteyi başarı ile bitirdi.

Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansa başladı. Aynı yıl aldığı davet üzerine, şu an Eskişehir Doktorlar Caddesinde o zamanki adıyla,'' Emirdağlılar Derneği'’nin faaliyetlerin de yer aldı. Daha sonra bu derneğin gençlik kollarındaki diğer arkadaşları ile birlikte dernekten ayrılarak, Emirdağlıların dünyadaki ilk vakfı olan ''Aziziye Vakfı’'nın kurucuları arasında yer aldı. Bir süre ''Aziziye Vakıf'''nda yönetim kurulu başkanlığı yaptı. ''Aziziye Vakfın'' sesi olarak ''Aziziye Dergisi’'nin çıkartılmasında görev aldı. 'Aziziye Dergisi''nin genel yayın yönetmenliğini yaptı. ''Aziziye Dergisi'',gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışın da Emirdağlıların sesi olmayı başardı ve takdir topladı. Önceleri ayda bir defa, daha sonra da, 2 ayda bir olmak üzere, ''Aziziye Dergisi'' toplam 43 sayı yayımlandı. Dünyanın her yerinden bir çok Emirdağlı, Emirdağ severler yazılarıyla, resimleriyle, karikatürleriyle ''Aziziye Dergisine'' büyük destek oldular ve sahip çıktılar. ''Aziziye Dergisi'' ve ''Aziziye Vakfı'' yurt içinde ve yurt dışında pek çok sosyal ve kültürel projede yer aldı. ''Aziziye Vakfı'', yurt dışında ve yurt içinde tiyatrolar, konserler gerçekleştirdi ve Emirdağı'nın tanıtım kataloğunu hazırladı. Emirdağ Devlet Hastanesi'ne özel oda yaptırdı. Tez Köyün deki Dr. Numan Bey Şehitliği’ni baraka halinden kurtarılıp, şehitlik adına yakışır bir 'anıt' yapılmasına öncülük etti. ''Emirdağ Organize Sanayisi'nin'' kurulması için, fikir birliği oluşmasında rolü oldu.

''Aziziye Dergisi'' ve ''Aziziye Vakıfının'' faaliyetleri devam ederken, bu arada Dursun Figen Emeksiz Ayrancı, yüksek lisansını bitirdi ve öğretmenliğe başladı. İlk olarak öğretmenliğe,1996 yılında Emirdağ ilçesine bağlı Gözeli Köyü’nde, müdür yetkili sınıf öğretmeni olarak atandı. Gözeli köyün de bir yıl öğretmen olarak görev yaptı. İkinci yıl, Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsün de, Doktora yapmaya hak kazandı ve Eskişehir’e öğretmen olarak atandı. 1999 yılında, Emirdağlı Dr.Ünal AYRANCI ile evlendi. Öğretmenliğe devam ederken, hem doktora çalışmalarını, hem de ve ''Aziziye Dergisi''-''Aziziye Vakıf''' çalışmalarını da yürüttü.

Dr. Dursun Figen Emeksiz, 2000 yılında ilk çocuğu dünyaya gelince,''Aziziye Dergisi'nin'' yayın çalışmalarına ara verdi, 2005 yılında doktora çalışmasını bitirdi ve öğretmenlik mesleğinde ''Başöğretmen'' ünvanı almaya hak kazandı. 2012 yılından itibaren tekrar sosyal faaliyetlerine hız verdi ve Türk Halk Müziği çalışmalarına katıldı. Eskişehir Halk Eğitim Merkezi korosunda solist olarak görev aldı. Halen, Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi’nde biyoloji öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Dr. Ünal Ayrancı ile evli olup, Berkay ve Ayberk adlı 2 oğlu vardır. Normal derecede İngilizce bilmektedir.

Fotoğraflar

  • Okunma: 10263

Yorumlar (12)Yorum Yap

  • Çetin Dinç

    Baş öğretmen hemşerimi kutluyorum. Bu ne ola ki?

  • Fikret Akın

    BAŞI KARLI EMİRDAĞLARI KADAR ZENGİN YÜREĞ,SICACIK SEVGİLERLE DOLU TÜRKMEN GÜZELİ..SENİ İLK TANIDIĞIM ANDAKİ GİBİ MÜCADELE HIRSI İLE DOPDOLUSUN..GÖNÜL ZENGİNLİĞİN ETRAFINDAKİ İNSANLARA MÜCADELE AZMİ VE YAŞAMA SEVİNCİ VERİYOR..DİLERİM HEP BÖYLE KALIRSIN..BAŞARI VE MUTLULUK DİLEKLERİMLE..

  • Figen Emeksiz Ayrancı

    Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, sağol. Cabbar rumuzlu arkadaşım, kim olduğunu bilmiyorum ama ben üniversiteye kadar hiç kopya çekmedim, bilgin olsun:)))))

  • tumer emeksiz

    Canimsiniz.
    Basarilarin daim olsun.
    Saglik sihhat ve saadetler diliyorum. Amcakizi.

  • hakan kocaman

    Ablacigim masallah basarilarla dolu ve gurur duyulacak seylerde hep senin imzan vardi...aziziye dergisinde hava ablam,unal abim ve senin ne kadar fedakarlik yapip ozveride bulundugunuza,gecenizi gunduzunuze katip emirdagimizin kultur ve tanıtımina yaptiginiz katkiya birebir sahit olan birisi olarak kendi adima ozgecmisini okyunca gurur duydum,mutlu oldum...cocuklarinizla mutlu huzurlu bir yasantiniz olmasi dilegimle...havva ablama,unal abime ve sana sonsuz saygi ve hurmetlerimle...

  • cemal altinkaya

    Tebrik ederim Figen basarilariyin devamini dilerim.

  • Özcan Türkmen.

    Yolun ve bahtın hep açık olur inşallah sevgili Figen....

  • İlyas KARACA

    Tebrik eder çalışmalarınızda başarılar dilerim
    Emekli öğretmen :İlyas Karaca

  • cabbar

    dursun arkadasima basarilar dilerim .
    kucukken okulda cok kopya cekerdi .

  • Gönül Altuğ

    Sevgili Figen sağlıkla ,başarılarının devamı dileklerimle kutluyorum.

  • Hava Emeksiz Ozmen

    Canim kardesim tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim...

  • Öner Çetin

    Çalışmak ve azimli
    olmak hayatta insana çoğu şeyi verir. Bu anlamda seni kutlar başarıların devamını dilerim.
    Öner Çetin