Fen Lisesi, Emirdağ'a İyi Gelecek!

Haberler / Eğitim

Fen Lisesi, Emirdağ'a İyi Gelecek!

Emirdağ'da eğitim kalitesini artırmak ve başarılı öğrencilerin Emirdağ'a gelmesini sağlamak amacıyla harekete geçene Emirdağlı bürokratlar ve siyasiler Emirdağ'a Fen Lisesi kazandırmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Önceki hükümette Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Nabi Avcı'ya sunularak projesi başlatılan Emirdağ Fen Lisesi projesiyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler devam ederken; Emirdağ'da fiziksel imkanlarıyla birçok yatılı liseden daha iyi donanıma sahip olan bir okulun Fen Lisesi'ne dönüştürülmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı.

Anadolu Öğretmen Lisesinin ve Emirdağ Lisesi'nin Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesinin ardından Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesiyle birlikte Anadolu Lisesi olarak hizmet veren toplam 3 Anadolu Lisesi Emirdağ'da eğitim-öğretime devam ediyor. Anadolu Lisesi'ne giden öğrencilerin sayıları göz önünde bulundurulduğunda ve bu üç okuldan fiziksel imkanlar açısından Fen Lisesine daha elverişli olan Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesinin Fen Lisesi formatına dönüştürülmesi için görüşmelerde son aşamaya gelindiği alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Önümüzdeki günlerde netleşecek olan Fen Lisesi'nin Emirdağ'a kazandırılması projesiyle ilgili olarak Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi'nin dönüşümüne onay verilmesiyle Emirdağ Metin Zülbiye Sarı Fen Lisesi olarak eğitim-öğretim hizmetlerine devam edecek. Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi'ne yerleşen öğrencilerin de aynı okuldan mezun olana kadar eğitimlerine aynı binada devam etmesi beklenen projeyle ilgili olarak aynı okula ait pansiyon da okul öğrencilerin hizmetlerine devam edeceği öğrenildi.

Fiziksel açıdan geliştirilebilecek ve genişletilebilecek bir yerde eğitim öğretime devam eden Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi'nin Fen Lisesi'ne dönüştürülmesiyle ilgili olarak velilerden olumlu tepkiler gelirken konuyla ilgili Emirdağ'da esnaflık yapan bir veli ise şunları kaydetti; "Emirdağ'da yıllardır esnaflık yaparak geçimini sağlayan birisi olarak başarılı olan öğrencilerimizi yeterli kapasitede okullar olmamasından dolayı dış illere ve ilçelere gönderdik. Emirdağ'da yerleşik düzenimizi çocuklarımız için bozarak anneler ya da babalar haftanın belli günlerinde okulların olduğu yerleri mesken edindik. Emirdağ'a Fen Lisesi'nin gelmesiyle birlikte birçok başarılı Emirdağlı öğrenci Emirdağ'dan mezun olacak ve başarısı Emirdağ'a mal olacaktır. Aynı zamanda dış ilçeler ve illerden gelecek olan öğrencilerle de Emirdağ ekonomisine katkısı olacaktır. Yeniden bir okul yapmaktansa mevcut okulu dönüştürerek işi hızlandırmak hepimizin menfaatine olacaktır." dedi.

  • Okunma: 8589

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Selim

    Hele şükür...Geç bile kalındı Emirdağ gibi bir yerde Fen lisesi olmaması hepimizin ayıbıydı.Emeği geçenlere teşekkür ederim.

  • Turkayalp

    Gunlerdir kasitli sekilde yapilan ve ortaligi karistiran mzs kapaniyor haberinin ne kadar yalan ve yanlis oldugunu gosteriyor. guzel bir haber umarim gerceklesir. Kasitli sekilde fen lisesinin onunu kesmeye calisan kurum idarecisine de gereken idari islemin de yapilmasi gerekir. 657 memurlar yasasini her vatandas biliyor.

  • emirdağlı

    İnsanların kafalarındaki soru işaretlerini kaldıran bir haber olmuş.Yalan yanlış haberlerle öğrenci ve velileri yanlış düşüncelere sevkeden kişilere kapak olsun.