FETÖ'nün Sürgün Yeri: Emirdağ!

Haberler / Güncel

FETÖ'nün Sürgün Yeri: Emirdağ!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanan tutuklu sanık Aziz Basmacı, Ev Ağabeyliğinden, Bölge Talebe Mesullüğüne ve Büyük Bölge Talebe Mesulüne nasıl yükseldiğini anlattı. Zaman içerisinde örgütle ters düşen tutuklu sanık Basmacı, sürgün olarak Emirdağ’a gönderilmiş.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Aziz Basmacı, Etkin Pişmanlık Hükümleri kapsamında bildiklerini anlattı. Örgütle dershanede tanıştığını ifade eden Basmacı, “Daha sonra Ev Ağabeyliğine yükseldim ve 5-6 evden sorumluydum. Ardından Bölge Talebe Mesullüğüne ve Büyük Bölge Talebe Mesulüne yükseldim. Yine 18 evden sorumluydum ve 80 yakın öğrenci vardı” dedi.

600’e yakın öğrenci vardı

Afyonkarahisar’da örgüte ait evlerde 600 yakın öğrencinin kaldığına dikkat çeken Basmacı, “Ev Ağabeyliği, Bölge Talebe Mesullü ve Büyük Bölge Talebe Mesulünün en yükseği Eğitim Danışmanıydı. En son sözü Eğitim Danışmanları belirlerdi. Yine Büyük Bölge İmamı Seyithan Biçer’di. Örgüt elebaşının talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırmamız söylendi. Bende araba almak için biriktirdiğim paramı yatırdım. Bunu yatırırken de örgütle ters düşmemek adına yatırdım, daha sonra parayı çekerim düşüncesiyle” diye konuştu.

1550 TL maaşla yapıyordum

Ev Ağabeyliği, Bölge Talebe Mesullüğü ve Büyük Bölge Talebe Mesullüğünü 1550 TL maaşla yaptığını belirten tutuklu sanık Aziz Basmacı, “Afyonkarahisar’daki sorumluluğum 2014 yılının Mart ayına kadar devam etti ve Emirdağ’ına gittim. Emirdağ’ına da gitme sebebim tamamen kendileri ile ters düşmemdi. Bu yüzden beni Emirdağ’ına sürgün olarak gönderdiler. Ben bu vatanın evladıyım ve vatanımı milletimi seviyorum. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım, eğer bunların terör örgütü olduğunu bilseydim katılmadım” diyerek, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatını talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Aziz Basmacı’ya 1 yıl 11 ay 22 gün ceza ile tahliyesine karar verdi.

ByLock’u kabul etmedi

Dün Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Mustafa Arslan, hakkında FETÖ Üyesi olmak, Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock programını kullandığı, Örgüt Liderinin talimatından sonra Bank Asya’ya katılım hesabı açtırdığı ve para yatırdığı iddia edildi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Arslan, “Birde kalkmışlar ByLock’ta kullanıcı adını oğlumun ismi olan Sami, şifrede ise soy ismimi yapmışlar. Ben bunların hiçbirini kabul etmiyorum” dedi ve mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Arslan’a 8 yıl 3 ay ceza verdi. Öte yandan tutuklu sanıklar Halil İbrahim Yurt ile Fatih Bostan’ın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.> Odak Gazetesi

  • Okunma: 4150

Yorumlar (0)Yorum Yap