Gaziler Günü Kutlandı

Haberler / Güncel

Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler günü vesilesiyle Emirdağ Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Tertiplenen törene Emirdağ ilçe protokolü,gazi ve yakınları,kamu kuruluşları-sivil toplum örgütleri temsilcileri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Çelenk merasimi ve şiirler ile devam eden törenin ardından ilçe protokolü gazi ve yakınlarını Emirdağ Öğretmen evinde ağırladılar.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN 19 Eylül Gaziler günü vesilesiyle bir açıklamada bulundu.Vefanın, sadakatin, bağlılığın ve millet sevgisinin muhterem temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek elbette kolay değildir diyen KARGIN,gazilerin hak etmiş oldukları değeri dün olduğu gibi gelecekte de göreceklerini dile getirdi.KARGIN yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
‘’Türk Milleti gazilerine duyduğu şükran ve minnet duygularını her yıl 19 Eylül’de “Gaziler Günü” olarak kutlamaktadır. Büyük yokluklara, imkansızlıklara rağmen özveri ve inançla kurulan Türkiye Cumhuriyeti; vatanları uğruna canlarını hiçe sayan başta şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetidir. Gazilerimiz halkımızın gönlünde hak ettiği saygı ve minneti dün olduğu gibi yarında görmeye devam edecektir.
Cesaret timsali muhterem gazilerimiz, vatana göz diken hain emellere fani bedenlerini siper ederek geçit vermemişler ve bu uğurda şahadet şerbetinden seve seve içmeye gönüllü olduklarını açıkça ispat etmişlerdir.Vefanın, sadakatin, bağlılığın ve millet sevgisinin muhterem temsilcileri olan gazilerimizin haklarını ödemek elbette kolay değildir.
Görevlerini ifa ederken bir uzvunu vatan ve millet yolunda feda eden kahramanlarımızın el üstünde tutulması, biriken sorunlarının çözülmesi ve her fırsatta minnet duygularıyla takdir edilmeleri hepimizin insani sorumlulukları arasında yer almaktadır.Bu itibarla Türk milletinin bağımsız ve birlikte yaşaması için gösterilen üstün mücadeleyi sulandırarak, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını incitmek kimsenin hakkı ve haddi olmayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra Gazi'lik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk milletinin yaşaması için her türlü çabayı gösteren kahramanları minnet ve şükran hislerimleanıyorum.
Tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş gazilerimizin ve
şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, hepsine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.’’ Dedi.

  • Okunma: 1859

Yorumlar (0)Yorum Yap