Genç Hatipler Emirdağ'da Yarıştı

Haberler / Eğitim

Genç Hatipler Emirdağ'da Yarıştı

Millî eğitimimizin temel amaçlarına uygun olarak, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mihrapta, minberde, meslekî faaliyetlerde ve uygulamalarda başarı göstermelerini, meslekî, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek özgüven duygusu kazanmalarını sağlamak amacıyla, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında “Genç Hatipler Minberde” Hutbe Okuma Yarışması İl Finali, 04 Mart 2016 Cuma günü saat 10.00’da, Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde gerçekleştirildi.

Emirdağ Merkez Çarşı Camiinde yapılan yarışmaya Emirdağ Kaymakamı Akın AĞCA, İl Millî Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt ÇINAR, Emirdağ İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayyar Taner KARAÇAL, İlçe Müftü Vekili Muhammet İkbal TİEK, Emirdağ İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, öğrenci ve öğretmenleri katıldılar.

Yarışmanın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın “ Anadolu İmam Hatip Liseleri bu yarışmalar ve gerek okul içindeki gerekse okul dışındaki faaliyetleri aracılığıyla geleceğimizin en kaliteli imam ve hatiplerini yetiştirecektir. Bu tür etkinliklerin hem çocuklarımızın sosyal ve bireysel gelişmelerini sağlamak hem de onları mesleklerine hazırlamak adına çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu okullarımızın toplum açısından misyonu büyüktür.” dedi ve yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar diledi.

Emirdağ Merkez Çarşı Camiinde gerçekleştirilen yarışmaya, il merkezi ve ilçelerimizde bulunan Anadolu İmam Hatip Liselerinden 10 okul katıldı. Güzel bir rekabet içinde gerçekleşen yarışmada, Bolvadin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bayram KARAKULAK birinci olurken, Afyonkarahisar Merkez Anadolu İmam Lisesi öğrencisi Ahmet Muhammet DEDE ikinci ve İscehisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali OBUZ üçüncü oldu. Yarışma sonunda etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle program sona erdi.

  • Okunma: 2567

Yorumlar (0)Yorum Yap