Gent, Irkçılıkla Mücadele Edecek

Haberler / Güncel

Gent, Irkçılıkla Mücadele Edecek

Gent Belediyesi ırkçılığa karşı Flaman şehirleri ile birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyor. 22 Mart 2017 tarihinde 13 şehirden 10 yetkili Bld. Bşk. Yardımcısı konuyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Gent Belediye Sarayı’nda biraraya geldi. 23-24 mart tarihlerinde de ırkçılığa karşı mücadele için Avrupa şehirlerince kurulan ve Gent şehrinin de üyesi bulunduğu ECCAR yine Gent şehri’nde toplantı yapacaklar.

Gent şehri 2007 yılından itibaren aktif olarak ‘Irkçılığa Karşı Avrupa Şehirleri Birliği’ ECCAR üyesi. Gent şehri 2015 yılında birkaç yıllık ve toplam 58 eylemden oluşan ve iş, eğitim, konut ve boş vakitleri değerlendirme gibi konularda ırkçılığa karşı hazırlanan planlarını sundu. Bu planların amacı duyarlılığı artırmanın, bilgilendirmenin ötesnde uygulama politikası oluşturmak. Planlanan eylemlerden 55’inin uygulanmasına başlandı: emlak sektöründe yapılan uygulama testleri, Belediyenin kendi organlarında çesitlilik konusunda gelistirilen methodun kullanılması, gençlerle çalısan spor eğitmenlerinin çesitliliği gibi pekçok konuyu içine almakta.

Irkçılığa Karşı Flaman Şehirler Ağı Desteği

Gent şehri aynı zamanda 23-24 tarihlerinde biraraya gelecek olan ECCAR Yönetim Kurulu üyesi. Tüm ECCAR Avrupa şehir temsilcileri uygulamakta oldukları yerel politikalarını, ve çalışmalarını biribiriyle paylaşacaklar.

Gent Büyükşehir Bld. Başkan yardımcısı Resul Tapmaz , “Başarıya ulaşmış yerel inisiyatifleri paylaşmak büyük önem taşımakta. Aynı zamanda Flaman Devleti olarak konuyla ilgili ne tür ortak çalışmalar yapabilecegi de ele alınacak. Bu amaçla Eşit Haklardan sorumlu Büyükşehir Bld. Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz diğer Belediye yetkilileriyle birlikte bir toplantı düzenledi.

Tapmaz, “Toplumumuzda tabii ki insanların firsatlari kaçırmamalari gerekir. Ancak yabancı kökenli pek çok genç emek vererek, eğitim alarak, iş arayarak çaba göstermelerine rağmen açık ya da gizli olarak ‘ayrımcılık’ duvarı ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu Kabul edilemez bir durumdur. Bu insanların da ortak toplum içinde yeralmalari gerekmektedir. Toplumda yaratılan refahın herkesin yararlanabilmesi için çaba göstermek istiyoruz. Kutuplaşmaya karşı en etkin çare, adil fırsatlar yaratmaktır." dedi.

21 Mart 2017 salı günü Irkçılığa Karşı Uluslararası gün kutlanırken, Gent şehrinde 17-24 mart tarihlerinde tüm hafta boyunca Irkçılığa karşı çalışmalar yeralıyor. Bu çerçevede ECCAR uyum Yürütme Kurulu toplantısı, Avrupa Şehirleri temsicilerinin biraraya gelmesi ve perşembe günü düzenlenen ‘Gent Baharı’ organize edildi. Gent Baharı’na toplam 36 yeni işletmeci ürünleriyle katılacak ayrıca Etiyopya, Suriye, Jamaika, Nepal gibi ülkelerin mutfakları halkın beğenisine sunulacak. Program akşam saatlerinde tüm dünyadan gelen çeşitli sanatçıların yeraldığı bir halk Festivali var.

  • Okunma: 1247

Yorumlar (0)Yorum Yap