Gent Şehrine Türk Başkan!

Haberler / Güncel

Gent Şehrine Türk Başkan!

Belçika'nın Gent şehrinde siyasi yaşamına Gent Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı olarak devam eden Emirdağ kökenli siyasetçi Resul Tapmaz hem mevcut başkanın hem de 11 encümenin görevini üstlendi.

Belçika’nın Gent şehrinde Encümen Resul Tapmaz, geçici süreliğine de olsa, Gent Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Mevcut başkanın hastalığı ve diğer encümenlerin tatilde olması sebebiyle başkanlığa getirilen Tapmaz, hem başkanın hem de 11 belediye encümeninin görevlerini yerine getirecek.

Sosyalist Partisi (Sp.a) üyesi Tapmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanı Daniel Termonte, Eylül ayının ortalarına kadar görevinin başında olamayacak. Şuanda Gent’te başkan ve tüm encümenlerin görev alanları konusunda tek yetkiliyim. Flaman bölgesinin bu önemli şehrinde böylesine önemli görevleri yerine getirmem gurur veriyor. Türk kökenli göçmenler olarak toplumun ve yönetimin her alanında olmalıyız” dedi. Tapmaz, Gent’te Ayrımcılıkla Mücadele ve Spor'dan sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yapıyor.

  • Okunma: 2482

Yorumlar (0)Yorum Yap