Gent'te Bir Şeyler Oluyor!

Haberler / Özel Haber

Gent'te Bir Şeyler Oluyor!

Geçtiğimiz hafta içerisinde Belçika'nın Gent şehrinde medyada yaşananlar dikkatlerin Gent'e çekilmesine neden oldu. Hafta boyunca süren tartışmalarda Resul Tapmaz'ın Gent'te bulunan Türk dernekleriyle yaptığı toplantıda göçün 50. yılı programında Türk derneklerine düşen görev paylaşımı gibi konularda bilgiler aktarıldı. Bu bilgilerden rahatsız olan ve bu toplantıda bulunmayan başka dernekler olayı sabote ederek Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz'ın ses kaydının olduğunu ve bu toplantıda gizli bilgilerin olduğunu sözde basın tarafından paylaşılmasının ardından Gent'te faaliyetlerini sürdüren Türk dernekleri bir basın açıklaması yaptı. Belçika Gent Turkse Unie çatısı altında bulunan Emirdağ derneklerinden Gent EYAD, BEB, Pörnekliler Dayanışma Derneği, Adayazılılar Dayanışma Derneği, Turkish Leydi tarafından yapılan açıklamada:"

Değerli basın mensupları ve değerli arkadaşlar ,
Son bir hafta içerisinde belirli basın yayın organı tarafından Göçün ellinci yılı ile ilgili çıkan haberler üzerine orada bulunan dernekler olarak , halkımızı ve bütün Gentli'leri doğru bilgilendirmek açısından bu açıklamayı yapmak ihtiyacında bulunduk. Emirdağ kökenli veya Emirdağ adını taşıyan dernekler olarak sayın Resul Tapmaz'la böyle bir toplantı gerçekleştirmiştik. Yaptığımız toplantının içeriği birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde gerçekleştirmek istediğimiz Göçün ellinci yılı programını Emirdağ’dan Belçika'ya göç etmiş olan halkımızın hikayeleri, portreleri, canlı anlatımı ve buna benzer güzel bir programı nasıl gerçekleştireceğimizi konuşup, tartışmıştık. Bizlerin böyle bir toplantıda belediye encümeni Sayın Resul Tapmaz'ın haberi olması ve göçün ellinci yılı programı ile ilgili düşüncelerini almak, bunun için bizlere belediyenin yardımcı olmasını her derneğin kendisinden talep yaptığı gibi bizler de talepte bulunduk. Toplantımız bir buçuk saat kadar sürdü, kendisinin yardımcı olmaya çalışacağını ve bizlerden de kendi imkanlarımızı kullanmamızı rica etti.
Tabi bu toplantıda sanki büyük paraların döndüğü , Gent Belediyemizin sadece bu kuruluşlara para aktardığının süsü verilmek istenmekte ve Türkiye'deki bazıların yaptığı gibi çirkin siyaseti anımsatan haber ve yorumlar yapılmaktadır. Bizleri bu çalışmayı ortaklaşa yapabilmek için bir araya getiren Göçün ellinci yılına ve Emirdağ'a gölge düşürmek isteyen bazı kişiler tarafından sürdürülmektedir.
Bu kişiler bu toplantıyı yalan yanlış haberlerle halka sunma cür'etinde bulunmuşlar ve kaset olayını ortaya çıkarmışlardır. Derneklerimize üyesi bulunduğumuz Belçika Türk Dernekleri Birliği'ne ve hatta bunun ötesinde sayın Resul Tapmaz'a yapılan haksız suçlamaları okuyunca gerçekten üzüldük.
Kendisine de bu üzüntümüzü bildirdik. Aynı zamanda biz Emirdağ kökenli veya Emirdağ ismini taşıyan dernekler olarak bu saldırıya maruz kalmamıza bir anlam veremiyoruz. Bu durumda çok büyük haksızlığa uğradığımız kanısına varmış olup halkımızında böyle senaryolara inanmamasını rica ediyoruz. Bizlerinde ileride daha dikkatli olacağını, sizleri bu hafta bu konu ile üzdüğümüzün bilincinde olup, çalışacağımız kişi ve kuruluşları iyi seçeceğimizi , dernekler olarak gerektiğinde cevabımızı gerekli şekli ile verileceğinin sözünü veriyor ve saygılarımızı sunuyoruz." denildi.

  • Okunma: 3964

Yorumlar (8)Yorum Yap

  • Timucin

    Kadir ozcan ,
    Cok guldum
    Sen ve senin gibi dusunenlere en guzel cevabi
    Secmen her secim veriyor
    Bende senin gibilere acaip guluyorum .:))))
    Ben insani makami icin sevmem
    Menfaatim icin sevmem
    Adam oldugu icin
    Topluma faydasi oldugu icin severim
    Topluma yanlisi olursada
    Arkasinda durmam.
    Feristahtan ve senin gibilerden hayatim boyunca korkmadim korkmam .
    Otuzbes yildir siyasetin icindeyim cikar ve kisisel menfaat iliskisinde hic olmadim.
    Hic kimseye eyvallahim olmadi olmaz

  • Kadir Ozcan

    Resul tapmaz ortalikta danismaniyim diye dolasan ,degistirmedigi parti,degistirmedigi dusunce kalmayan firildagi etrafindan uzaklastirmalidir.Bu sahsin bu gune kadar Resul Tapmaz'a bir getirisi olmadigi gibi,surekli zarari olmaktadir.Resul Tapmaz bunu goremedigi surece bu sahis sagda solda tutundugu tutumuyla bile Resul Tapmaz'a zarar vermeye devam etmektedir.

  • caner vauslar

    Cihan col ismini gorunce sasirdim.Gazeteci,televizyoncu olmus belcikada.Bir sure once Hollanda den haag'dan Belcikaya kacan bu sahsin kim oldugunu ogrenmek isitiyorsaniz,den haag dan arastirin.Bakim karsiniza sanis bir kimse cikacak.Yazik cok yazik size Emirdaglilar nerede bir hiyar gorseniz bir avuc tuz alip ardina dusuyorsunuz.

  • Ahmet

    Belcikada yogunlukla Emirdaglilar var. tabi ki Emirdaglilari temsilen ResulTapmaz,Emir Kir, Güler Turan gibi bir cok belediyede calisan milletvekili arkadaslarimiz var. Ben ce gurur verici bir durum bir Emirdagli olarak. Cogunluk Emirdagli olan bir yerde her halde başkaları, ağırlıklı yönetimde olması da hoş olmazdı her halde. Her zaman fitne ve fesat sokmaya çalışıyorlar aramıza. Resul kardeşimizi destekliyoruz. Ve Gent Belediyesi Türklere yönelik devamlı sosyal aktivitede bulunuyorlar.

  • Emirdagli

    Oguzboylu ya ,
    Bayatlinin arkasina takildiniz,dernegide maf ettiniz
    Sahip cikin bakalim
    Kaseti aldirana, servis edene, menfaat ve siyasi cikar temin etmek isteyenlere
    Kaseti yayinlayacaktiniz hani
    Niye yayinlamadiniz
    Korktunuz mu?
    Ici bos mu cikti
    Yukardaki sorulara cevap vermeye yargi engel deyil .
    Saklanin saklanin gent gordu
    Gazeteci cihan col , projektoru tutunca hersey ortaya cikti .
    Tavsanin araba farina yakalandigi gibi yakalandiniz.
    Simdi olayin ustunu ortmeye calisin
    Bakalim

  • Oguz boylu

    Bu olay yargiya tasinmis,su an arastirma savcisinin onundedir.Bu toplantiya katilan kim ne amacla bu toplantiyi kayit etmis,kime servis etmis,kim yayinlamis? Bu konuyla ilgili hangi site kime hakaret ve kufur icerikli mesajlat yayinlamis ve bazi insanlari hedef gostermis.Site sahibi tetikci hakaret ve haketmedigi ithaflarla hedef gosterdigi federasyon ve sahislara satasmasinin hesabini yargi onunde verecektir.Yargi kararindan sonra ilgili kurum,kurulus,ve sahislar gerekli aciklamayi yapacaktir.

  • ISKENDER

    RESUL KARDESIMIZE YAPILAN BU SAYGIZIZCA YAPILAN KOMPLOYU SIDDETLE KINIYORUM BELCIKADA YABANCIYIZ BASARILI OLARAK UST DUZEYE KADAR YUKSELMIS BIR KARDESIMIZ OLARAK GURUR DUYMAMIZ GEREKIRKEN KUYUSUNU KAZMIYA CALISIYORUZ YAZIK KARDESIM O MEVKIYE KADAR YUKSELMIS HEMSERIMIZ OLARAK GURUR DUYYORUZ BU YETKIYI SANA HALK VERDI HEMDE IKI SEFER DURUST IYI KISILIGIN OLDUGU SURECE YOLUNA DEVAM TEMIZ DURUST IYI KALPLI INSAN

  • emirdagli

    resul tapmazdan rahatsiz olan bayatlinin , fotografcisi ve yardakcisiyla yapmaya calistigi bir komplo bu.
    ama altinda kaldilar.
    bisey oldugu yok .