Gent'te Olaylar Büyüyor!

Haberler / Güncel

Gent'te Olaylar Büyüyor!

25 Haziran ve 31 Ağustos tarihlerinde ırkçı söylemlerde bulunan ve hakaret eden bir vatandaşa ‘sert tepki gösterdiği gerekçesiyle, aşırı sağcı ırkçı Flaman partisi ‘Vlaams Belang’ partisi tarafından şikayetlere maruz kalan ve hakkında soruşturma açılan Tapmaz, bu soruşturmalardan beraat etmiş ve soruşturma kapatılmıştı.

Bu olayın hemen ardından Aşırı Milliyetçi Parti-NVA (Milliyetçi Yeni Flaman İttifakı Partisi) Meclis Başkanı ve aynı zamanda Gent Belediye meclis üyesi olan Sigfried Bracke ve ona destek veren CD&V(Flaman Hristiyan Demokratlar Partisi) milletvekili ve aynı zamanda Gent Belediyesi meclis üyesi olan Veli Yüksel, Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz’ı görevini kötüye kullanma iddiasıyla Gent Belediyesi’nin deontoloji(bir mesleği uygularken uyulması gereken ahlaki değer ve etik kuralları inceleyen bilim dalı) komisyonuna soruşturma açılması talebinin ardından, durumun bilinçli olarak basına yansıtılması vatandaşların büyük tepkisine neden olmuştu.

Yetkisini kötüye kullanma iddiasıyla adına şikâyette bulunulan Gent Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz “Bu şikâyet senaryosu tamamen politik bir yıpratma çabasıdır diyerek, şikâyet başvurusunun medyaya sızdırılması bunun kanıtıdır demişti.

Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, olayla ilgisi olan kişilerin çizgiyi aştıklarını belirterek, resmi görevde olan bir kişi mesleki sırrını korumak zorundadır. Bu nedenle şikayetin içeriği hakkında bilgi veremez, basına yansıtamaz. Tapmaz’a yapılan saldırılar çirkin olduğu kadar, değersizleştirme çabalarıdır. Şikayetin basına sızdırılması mesleki ahlaka uygun olmadığı gibi, bir gizlilik ihlalidir açıklamasını yaparak, Veli Yüksel ve Sigfried Bracke’yi Kraliyet Başsavcığına şikayet ederek dava açtı.

  • Okunma: 4283

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Mehmet Aydın

    Ne olayı...Halkın yanına çıkamazlar, Ermeni meselesinde yoklar, kurbanda yoklar, Çin zulmünde yoklar. Kendi güçlerini ancak belediye sınırlarında yaparlar. Koltuk demek para demek, halktan daha önemli onların koltuğu.Bırakın birbirlerini yesinler.