Gent'te Tehlikeli Gerginlik

Haberler / Güncel

Gent'te Tehlikeli Gerginlik

Emirdağlıların yoğun olarak yaşadığı Belçika'nın Gent şehrinde aşırı sağ ırkçı parti Vlaams Belang yandaşları, Edmond Van Beverenplein'de toplanarak Türkiye, İslam ve Erdoğan karşıtı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Aşırı sağ ırkçı partililerin yürüyüş gerçekleştireceği haberi üzerine, 100'ü aşkın Gentli genç ve vatandaş yürüyüşün yapıldığı yere gelerek Türkiye karşıtı gösteriyi protesto ettiler.

Türk gençlerin polisten gösteri yerine Tapmaz'ın gelmesini talep etmesi üzerine, polis aracıyla bulunduğu adresten alınan Gent Bld. Bşk.Yrd. Resul Tapmaz, gençlere sağ duyu çağrısı yaparak, provokasyonlara gelmemelerini, yaptıklarının izinsiz bir yürüyüş olduğunu hatırlatarak, bu haklarını Gent Belediyesi'ne baş vurarak kullanabileceklerini hatırlattı ve gençlere evlerine geri dönmelerini istedi. Tapmaz sıkça "Irkçıların tuzağına düşmeyelim. İstedikleri bu. Burada yaşayan Türk toplumunu küçük düşürmeye kimse izin vermesin" uyarılarında bulundu.

Tapmaz'ın konuşmasını tamamlayıp ayrıldıktan kısa bir süre sonra, Gent Edmond Van Beverenplein'e ırkçıları taşıyan otobüsün önü bir Türk genci tarafından kesilerek tekmelendi. Ortam iyice gerilince hazır bekletilen tomanın su sıkmasıyla alevlenen gerginlik, polislerinde araya girmesiyle kısa sürede önlendi.

Belçika Emirdağlılar Derneği başkanı Osman Mızrak olmak üzere, UETD Gent Şubesi başkanı Kenan Nacar ve birkaç sağ duyulu vatandaş gençlerin önünde siper olarak, çıkabilecek taşkınlıkları önlemek için büyük gayret gösterdiler. Gösteri alanına henüz yeni gelen kar maskeli bir Türk genci ise, gösteriye katılma fırsatı bulamadan anında polis tarafından göz altına alınarak tutuklandı.

Aşırı sağ partiler yaptıkları basın açıklamasında "İslamiyeti ve Türkiye'yi Avrupa'da istemiyoruz. Erdoğan bir diktatördür" metnini kısa olarak okuyup, bir süre daha yürüdükten sonra, gösterilerini sonlandırdılar. Gösteri sonrası Gent'te herşey normale döndü.

Fotoğraflar

  • Okunma: 4432

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Selim Kara

    Gentte Türk Belediye Baskan Yardimcimiz var diyoruz. Hepsi Bos. Bizim mahallemizdeki gençlerimizi sinirlendirmeye ne gerek var. Ama Rant kazanmak istiyorsaniz artik yemeyiz. Emirdagdan dönen irkci partililere Sleepstraatta gencleri arkaniza alarak, Bak irkcilar dan sizi ben SPa kurtardi, yemez artik. Dün oraya gelip, gidin evinize diyecegine bu yürüyüsü bizim Mahallede yapmayin diyeydin. Dün allahtan büyük olaylar olmadi,Olsaydi siz yandiydiniz. Secimler yaklasiyor. halk artik herşeyi biliyor