Gömü Bayram Müjdesini Kaptı

Haberler / Güncel

Gömü Bayram Müjdesini Kaptı

Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Şahin Kılıçarslan il protokolü, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Törene katılan misafirler, kentin kültürünü ve tarihi değerlerini yansıtan bir mekan olarak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore edilen Taş Medrese'de düzenlenen bayramlaşma törenine geniş bir katılımla büyük ilgi gösterdi.

Afyonkarahisar’ın gelişmesi konusunda yoğun çaba gösterdiklerine dikkat çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Afyonkarahisar için de çalışmak hepimizin boynunun borcu. Burası mübarek topraklar, şehitler diyarı. Buraya hizmet etmek gerçekten bir ibadettir. Bizler de bu şuurla çalışıyoruz. Her bayram olduğu gibi bu bayramda müjdelerle geldik. 130 milyon liralık müjde ile geldik. Hayırlı olmasını diliyoruz. Afyonkarahisar’ı dünyanın en güzel marka şehirlerinden biri haline getireceğiz. Büyük hedefi olmayan devletler nasıl tarih sahnesinden silinirse büyük hedefi olmayan şehirler de ileriye doğru bir adım atamaz. Dolayısıyla bizim Afyonkarahisar için büyük hedeflerimiz var” dedi.

Yapılan Ramazan Bayramı müjdesinden Emirdağ'a da bir müjde verildi. Müjdeler ise şu şekilde oldu;

1-Akarçay Havzası Kuzey Atıksu Toplama Hattı
2-5 Beldeye İçme Suyu Tesisi ( Sinanpaşa Taşoluk yılda 540.000 metreküp, Sultandağı Yeşilçiftlik yılda 220.000 metreküp, Dinar Tatarlı'ya yılda 370.000 metreküp, Dinar Haydarlı'ya yılda 220.000 metreküp ve Emirdağ Gömü'ye yılda 400.000 metreküp menba kalitesindeki içme suyu temin edilecek ve 2018 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.)
3-İscehisar Seydiler'e taşkın koruma tesisi,
4-Sandıklı Ekinhisar'a taşkın koruma tesisi,
5-Afyonkarahisar Merkeze ilkokul.

  • Okunma: 3987

Yorumlar (0)Yorum Yap