Gömü Halkına Saygı Duruşu

Haberler / Medya

Gömü Halkına Saygı Duruşu

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu 27 Ocak 2012 tarihinde, Afyonkarahisar-Ankara Karayolu'nda mahsur kalan sürücülere başta Gömü belediyesi olmak üzere yöre halkının kucak açması ve evlerine misafir etmesi Hasan Ali Toptaş’ın kaleme aldığı “Kuşlar Yasına Gider” romanına konu oldu. Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, dünkü yazısında örnekler verirken, bu olaya da yer verdi.

Sözcü gazetesi yazarlarından Soner Yalçın, Gazeteci Ahmet Şık’ın gözaltına alınmasıyla ilgili dünkü kaleme aldığı yazısında, 2012 yılının Ocak ayında Gömü halkının kardan kapanan yolda kalan yolculara, Gömü halkının gösterdiği misafirperverliğe de yer verdi. “Hır atına binenler” başlıklı yazısında, çeşitli örnekler veren Yalçın, Hasan Ali Toptaş’ın kaleme aldığı “Kuşlar Yasına Gider” romanında anlattığı bir olaya da yer verdi.

Hasan Ali Toptaş, söz konusun romanının baş karakteri Ankara'da yasayan tanınmış bir yazar olduğunu anlatan Yalçın, şunları kaleme aldı:

GÖMÜ’DEN YAVAŞ GEÇ

Ömrü yollarda geçen şoför Aziz’in asaletini görmeniz için romandan şunu paylaşmalıyım sizinle…

“Afyon/Emirdağ Gömü’den geçerken her seferinde yazar oğlundan otomobili yavaş sürmesini istiyor. Bir seferinde yine Gömü'den yavaşça geçerlerken oğlu dayanamayıp sebebini soruyor. Bu şoför Aziz'in, Gömü halkına saygı durusu idi. İki yıl önce karakış bastırdığında yolda bir sürü aracın mahsur kaldığını; çaresiz insanlara Gömü halkının battaniye ve yiyecek dağıttığını izlemiştir televizyonda. Bunu anlatırken birden ağlamaya baslar...

“Annem-sy) Len Müslüman, durduk yerde niye ağlıyorsun sen, kendi derdimiz bize yetmiyor mu? Yolda kalanlara yiyecek vermişler, cay dağıtmışlar iste, ne var bunda ağlayacak? Yahu, dedi babam hıçkırıklarının arasından; o insanların yüzleri var ya yüzleri, dağıtılan çaydan daha sicaktı… Gömü başkadır… dedi titrek bir sesle; onun için sen sen ol, buraya geldiğinde daima yavaş geç...”

GÖMÜ HALKI SEFERBER OLMUŞTU

Emirdağ İlçesi'ne bağlı Gömü Beldesi civarında, 2012 yılının 27 ocak günü başlayan ve etkisini artıran kar yağışı, ulaşımın durmasına neden olmuş, yoğunlaşan kar yağışı yüzünden, özellikle büyük araçlar yoldan çıkarken, yol tamamen kapanmıştı.

Yolun kapanmasıyla mahsur kalanlar için Gömü kasabası afet merkezi gibi çalışmış, Gömü Belediyesi personeli, Emirdağ Bölge Trafik Şube Müdürlüğü Personeli, AFAD ekipleri, 112 Ekipleri tarafından yapılan müdahaleler sonrası yolların kapanmasıyla Gömü Belediyesi'ne ait Düğün Salonu ve kasabadaki lokanta, kahvehanelerde yolcuları misafir etmişti.

Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, gece boyunca yolcularla bizzat ilgilenmiş ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda personelini görevlendirmişti. Yüzlerce aracın Gömü kavşağında misafir eden Gömülüler, evlerine de yolcuları misafir alarak örnek davranış sergilemişlerdi.

  • Okunma: 9781

Yorumlar (0)Yorum Yap