Gürbüz Önlem Olarak Aşıyı Gösterdi (Videolu)

Haberler / Sağlık

Gürbüz Önlem Olarak Aşıyı Gösterdi (Videolu)

Emirdağ’da Domuz Gribi şüphelerine karşı Emirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Hacı Bayram Gürbüz basın mensuplarının sorularını cevapladı. Emirdağ  Kaymakamı Zekeriya Güney ve Emirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Hacı Bayram Gürbüz’ün H1N1 aşısı olduğu 24 Kasım 2009 günü Başhekim Gürbüz Emirdağ halkının yüreğine sus serpti ve böyle bir vaka’nın Emirdağ’da görülmediğini söyledi. Başhekim Gürbüz şunları söyledi: “Emirdağ’da grip nedeniyle müşahede altına alınan vakalar var. Tüm grip vakaları takip ediyoruz. Gripte nelerin yapılaması gerektiğinin önlemlerini aldı. Halk eğitimlerimizi verdik. Salgının önlenmesi için kişisel önlem ve hijyen çok önemli en önemlisi aşı yaptırmaktır. Yaptığımız aşılar domuz gribine karşı %99.9 önleyicidir. Emirdağ Devlet Hastanesi’ndeki aşı personel için aşılar ve 1 no’lu sağlık ocağımızda da aşılarımız var. Hedefimiz çocuklar var. Kim olursa olsun herkese aşılarını yapıyoruz. Virüslerdeki değişiklik söz konusu değildir. Binlerce grip virüsü olduğu için tanı konmadığından değişiklik var deniliyor."
Gürbüz Önlem Olarak Aşıyı Gösterdi (Videolu) - Emirdag.gen.trEmirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney ise “6500 öğrenciden bize geri dönen 230 tane öğrenci ben aşı yaptırmak istiyorum, diyor. Bu çok düşük bir oran… Hatta geçen Cuma günü birinci sınıfları ziyaret ettik. Birinci sınıflar aşı yaptırmayacaklarını söylediler ve zararlı olduğunu söylediler. Kamuoyunda bir bilgi kirliliği var. Bize düşen ilçenin mülki amiri olarak aşı yaptırmayı uygun gördüm. Bunu yaptırmakta fayda var, diyorum. Amaç, ilçemizde eğitim çağındaki çocuklarımıza bu aşıyı yaptırmamak için bir görüntü ortaya çıktı. Bu görüntü ortadan kalkması önemliydi. Halkımıza örnek olarak bu aşıyı yaptırıyorum.” dedi. 

  • Güncelleme: 24.11.2009 22:13
  • Okunma: 4756

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • aysel

    emirdag hastenesine gitmistim turbanli hemsireler kendimi iranda zanettim iste akpnin zigniyeti eseridir on senedir emirdagda neler degismis izin verseler okulada turbanla gidecekler birde milleti boyle kandirirlar asi oluyoruz diye

  • HALIL ERYÖRÜK

    Merak ediyorum bu yetkililer gercek asi mi oluyor yoksa artislik olsun diye steril su mu vurduruyorlar kendilerine kameralar karsisinda? Basbakan bile vurunmazken?
    Hos Türkiye'de moda oldu birsey olmaz bakin biz yapiyoruz dimek ama..........

  • herhangibiri

    SAYIN KAYMAKAM NERDEN BİLELİM DOMUZ GRİBİ AŞISI OLDUĞUNUZU BELKİ SU ÇİÇEĞİ AŞISI YAPTIRDINIZ :)))