Gurbetçiler Bayramda Memleketlerinde...

Haberler / Güncel

Gurbetçiler Bayramda Memleketlerinde...

"Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin, Ramazan Bayramı öncesi ’Anavatan’ yolculukları başladı. Edirne Valisi Günay Özdemir, Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere bölgede bulunan tüm sınır kapılarında oluşması muhtemel yoğunluklar için tedbirlerin alındığını söyledi."

Almanya, Hollanda, Fransa gibi çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk işçiler, yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yollara çıktı. "Anavatan" özlemiyle binlerce kilometrelik yolculuklarını tamamlayan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkelerine giriş yapmaya başladı.

"ANAVATANA GELİNCE, TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLUYOR"

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere bölgede bulunan diğer kara sınır kapılarından ülkeye giriş yapmaya başladı. Bulgaristan'ın Kaptan Anderevo Sınır Kapısı'ndan geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen gurbetçiler, yurda giriş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Almanya'dan geliyoruz, Trabzon'a gideceğiz. Nasipse 1 Ağustos'a kadar memleketimde kalacağım. Anavatana gelmek tek kelimeyle süper, tüylerimiz diken diken şu anda" dedi.

VALİ ÖZDEMİR: "BU YIL İŞLEM SÜRELERİ 30 SANİYEYE KADAR DÜŞECEK"

Edirne Valisi Günay Özdemir ve beraberindeki heyet de Kapıkule VIP Toplantı Salonunda, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinden sınır kapıları ve gurbetçi gelişleri öncesi yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi ve brifing aldı.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Özdemir, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl başlatılan "Ön beyan uygulaması" hakkında bilgi vererek, "Ülkeye gelen vatandaşlarımız eğer bilgilerini daha önceden sisteme girerlerse, pasaport ve araç bilgilerini sisteme girerlerse, burada bekleme süreleri çok daha azalacak. Bilgilerini sisteme giren vatandaşlarımız için burada ayrı peronlar açılacak. Ve onların daha önce belki 5-6 dakika bir işlem süresi 30 saniyeye kadar düşebilecek. Onun için ben tüm vatandaşlarımızı bu sistemi internet sitesinden girerlerse, hem cep telefonu, tablet hem de bilgisayarlarından girerlerse bu şekilde ülkeye giriş yapabilecekler" diye konuştu.

"24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI"

Vali Özdemir, "Temmuz ayı içerisinde yoğun bir geliş bekliyoruz. Bayram öncesi de gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye'ye gelişleri olacak. Gümrük personeli sayımızı şu anda arttırdık. Yaklaşık 100'e yakın görevli personelimiz var peronlarda. Emniyette ise şu anda 70 tane personelimiz görevli. Arkadaşlarımız, 24 saat kesintisiz bir şekilde hizmet etme konusunda her türlü tedbirleri aldılar" ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 3069

Yorumlar (0)Yorum Yap