Gurbetçiler Tatil Yapmak Yerine Demokrasi Nöbeti Tutuyor

Haberler / Güncel

Gurbetçiler Tatil Yapmak Yerine Demokrasi Nöbeti Tutuyor

Yurt dışında yaşayan Emirdağlılar, demokrasi nöbetlerine katılabilmek için çalıştıkları iş yerlerinden izin alarak Türkiye'ye geliyor. Sınır kapılarından yurda giriş yapan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" katılmadan yollarına devam etmiyorlar.

Hollanda'da yaşayan gurbetçi Emirdağlılardan biri yaptığı açıklamada, Türkiye'ye tatil yapmak için geldiklerini, yaşanan darbe girişimi sonrası tatil yapmak yerine demokrasi nöbetlerine katılma kararı aldıklarını söyledi.

Demokrasi nöbetlerine katılmaya devam edeceğini ifade eden gurbetçi vatandaş, şöyle devam etti: "Ülkemizde yaşanan manzarayı gördükten sonra bu Hollanda'dan seyredilmez yaşanır dedik. Aniden izin alarak ailemle Türkiye'ye gelme kararı aldım. İzin yapmak gibi bir derdimiz yok, olamazdı zaten. İzin yapmak yerine demokrasi nöbetlerini tutmaya geldik. Gelemeyen vatandaşlarımızın da ülkemiz için yürekleri atıyor, gözyaşı döküyor ve şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazları kılıyorlar. Oradaki insanların ellerinden gelse tüm Avrupa buraya gelmek ister. Orada yaşayınca vatanın ne demek olduğunu daha iyi anlıyorsunuz."

Demokrasi nöbetleri hakkında konuşan bir başka vatandaş ise "Bizler ülkemiz için, vatanımız için canımızı veririz. Şimdi tatil yapmanın zamanı değil, demokrasiye sahip çıkma zamanıdır" dedi.

Konu vatan olunca herhangi bir partili olmanın da öneminin bulunmadığını ifade eden gurbetçiler, memleketlerine tatile giden diğer gurbetçileri de meydanlardaki demokrasi nöbetlerine davet etti.

  • Okunma: 3460

Yorumlar (0)Yorum Yap