Hadi Oradan BarbarOS!

Haberler / Güncel

Hadi Oradan BarbarOS!

Türkiye’deki iktidar karşı söylemleri ile bilinen Barbaros Şansal, sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik' iddiasıyla tutuklandıktan sonra 2017 yılında şartlı tahliye edildikten sonra Belçika'ya sığınmıştı. Belçika'ya geldiği günden bu yana Flaman bölgesinde bir kasaba olan Tervuren'de yaşayan Şansal, geçtiğimiz günlerde twitter üzerinden attığı br tweet ile gurbetçi Emirdağlılara "Yobaz" diyerek hakaret etti.

Moda tasarımcısı ve LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transgender) savunucusu olan Barbaras Şansal, Belçika'da millyetçilerin hükümete mülteci ve göç anlaşması konulu haberiyle ilgili olarak yaptığı yorumda; "Son derece haklılar, Faslı ve Afyon Emirdağlı yobazları gördükçe hem de!" diyerek Belçika'nın ırkçı partisi NVA ve Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen, PKK propagandası yapmakla suçlanan Yeni Flaman İttifakı Partisi (N-VA) Milletvekili Zuhal Demir'i de etiketlemesi gözlerden kaçmadı.

Atılan bu tweet sonrası gerek sosyal medyada gerekse diğer mecralarda tepkilerini gösteren Emirdağlılar, olayı adli boyuta taşımakta kararlı... Twitter üzerinden Emirdağlıların tepkisiyle karşılaşan Barbaros Şansal, birçok kullanıcının kendisini hakkında yazdıklarını retweet ettikten sonra engelleme işlemi gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili Emirdağlı sivil toplum kuruluşlarından Belçika Emirdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYAD) ve Belçika Emirdağlılar Birliği (BEB) birer kınama mesajı yayımlarken; Belçika'da ikamet eden Murat Koyuncu isimli bir Emirdağlı ise Belçika makamlarına suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

  • Okunma: 5818

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • hamza

    emirdaglilara neden yobaz demis aciklama yapmismi acaba? sebeb ne boyle bir soyleme