Halaç Ailesinden Engelli Çocuklara Özel Okul

Haberler / Eğitim

Halaç Ailesinden Engelli Çocuklara Özel Okul

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Emirdağlı Av. Özcan Halaç’ın eşi Başak Halaç, Bahçelievler Dr. Özkan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin protokolüne imza attı. Önümüzdeki yıl eğitime başlayacak olan okulda engelli çocuklar eğitim görecek. Hayırseverliği ile tanınan ve daha önce de eğitim alanında çok sayıda okul projesine imza atan Emirdağ kökenli Halaç Ailesi tarafından hayata geçirilecek olan, Bahçelievler Dr. Özkan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin protokolü İstanbul Valiliği’nde imzalandı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç’ın eşi Başak Halaç tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirilmesi planlanan okulda engelli öğrenciler eğitim görecek.

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç’ın ağabeyi adına inşaa edilecek olan Bahçelievler Dr. Özkan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi toplam 4500 metrekare alan üzerine yapılandırılacak. 5 kattan oluşacak ve 350 engelli öğrencinin eğitim göreceği okulda, engelliler için özel olarak tasarlanmış 40 adet derslik yer alacak.

Halaç Ailesi’nin hayırseverliğini takdir ettiklerini belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, engelli öğrencilerin eğitim göreceği Dr. Özkan Halaç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin bu anlamda diğer okullara göre kendileri için farklı bir anlam taşıdığının altını çizdi. Duyarlılıklarından ötürü Başak Halaç şahsında Halaç Ailesi’ne teşekkür eden Vasip Şahin, ailenin gerçekleştirmiş olduğu diğer projeler için de teşekkür etti.

İki ağabeyini de ebediyete uğurladığını ve gerek Ömer Halaç gerekse Özkan Halaç’ın yaşamları süresince engellilere her zaman destek olmaları sebebiyle engellilere yardımın kendileri için vasiyet sayıldığını belirten Av. Özcan Halaç, bu yüzden yine engellilere yönelik bir okul projesi planladıklarını ve okula geçtiğimiz yıl ebediyete uğurladıkları Dr. Özkan Halaç’ın adını vermeyi uygun bulduklarını ifade etti. Rize’de hayata geçirilen Ömer Halaç İşitme Engelliler Ortaokulu’na da ağabeylerinin ismini verdiklerini söyleyen Halaç, herkesin engelli adayı olduğunu bu konuda herkesin duyarlılık sahibi olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

  • Okunma: 18356

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • ajda p.

    emirdağın geleceğine yapılacak tek yatırım emirdağdaki üniversiteye yapılacak yatırımdır bence. öyle bir eğitim-öğretim binası yapılmalı ki sadece türkiyede değil tüm dünyada eşi benzeri olmamalı.emirdağdaki üniversiteye farklı yatırımlar yapılıyor fakat en önemlisi en az 7-8 katlı modern eğitim binasıdır.engelli öğrenciler için ASANSÖRü olan, kantinle, yurtla kapalı-geçit bağlantıları olan modern bir eğitim binası. böylece üniversite hem kendi reklamını yapar hem daha çok öğrenci tercih eder..

  • Ömer ŞEN

    Medar-ı iftiharımız Hemşerimiz HALAÇ Ailesi'ne teşekkür , teşekkür , teşekkür.
    Allah sizlerden razı olsun.

  • Ahmet çeliköz

    Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum demişti Nobel ödüllü Aziz Sancar.

    20 bin nüfuslu bir ilçeden Sabancı holgıng ve Ülkerin önüne geçerek dünya devi olan ve yakın da Emirdağa kalıcı bir eser için Aile ve sosyal yard.bakanlıgıyla protokol aşamasına gelen ve ülkenin bir çok noktasında,hayır dendiğin de akla ilk gelen isimlerden olmayı başaran Özcan Halaç ve ailesine teşekkür etmek lazım.Ahmet çeliköz