Hamzahacılı Cicili: "Kravatsız Çıkmam Abi!"

Haberler / Özel Haber

Hamzahacılı Cicili: Kravatsız Çıkmam Abi!

Emirdağ'a bağlı Hamzahacılı köyünde ikamet eden ve halkın sevdiği simalardan olan Cicili balık satışlarına başladı. 35 yıldır Hamzahacılı köyündeki yerinde balık üretimi yapan ve müşterilerine bu lezzeti tattıran Cicili, merak edilenleri www.emirdag.gen.tr'ye cevapladı. 1950 doğumlu olan Cicili asıl isminin Hidayet Gül olduğunu; ama kimsenin bu isimle kendisini tanımadığını söyledi. Cicili kendiyle ilgili "Emirdağ'da çaycılık yaptığım dönemlerde kaymakama da çay götürüyordum. Şimdi olduğu gibi o zamanda kendi görüntüme özen gösterirdim. Güzel ve rengarenk giyinirdim. O zamanki kaymakam tarafından Cicili lakabı konuldu. O zamandan itibaren de Hidayet diye birisi kalmadı, Cicili kaldı" sözleriyle lakabının kaynağını açıklıyor.

Kravata olan ilgisini de dile getiren Cicili: "Emirdağ'da en fazla kravata sahip olan kişilerden biriyim. Bir zamanlar buraya beni ziyarete gelenlerin elinde mutlaka kravat oluyordu. Hiçbir zaman kravatı çıkarmadım. Kravatla balık pişirdim, kravatla hizmet ettim. Şimdi de yaz aylarında köyüme geliyorum. Kışın Belçika, Hollanda ve Almanya'da geziyorum. Çocuklarımın yanında geziyorum. Orada da kravatsız dışarı çıkmam" sözleriyle kravatlara olan tutkusunu bir kez daha ifade ediyor.

  • Okunma: 7245

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • karani

    CICILI BALIK, BIR EFSANE OLDU:
    ONUN YERINI KIMSE TUTAMAZ:
    sevgiyle karani

  • sucu arif

    işte Karizma Bu.. cicili abimin o lezzetli balıklarını bi özledimki sorma yakında gelecegim mutlaka ugricam antalyadan selamlar ...

  • ERTUĞRUL ALTINEL

    CİCİLİ ARKADAŞIM,

    SENİ TEBRİK EDİYORUM.
    BAŞARILAR DİLİYORUM.
    SEVGİ ve SELAMLAR.

    ERTUĞRUL ALTINEL
    Emekli,EMİRDAĞ HUZUREVİ MÜDÜRÜ.