Haşhaşa Hayat Veren Eller

Haberler / Ekonomi

Haşhaşa Hayat Veren Eller

Afyonkarahisar ve bölgesinde yetişen haşhaş bölge halkının lezzetleri arasındaki yerini hiç kaybetmiyor. Emirdağ'da haşhaş çekme işini yapan Tapmaz Haşhaş yıllardır hizmetlerine devam ediyor. Tarladan toplanan yaş haşhaşı çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra yemeklerde ve ekmeklerde kullanmak üzere kullanılmaya hazır hale getiriyor. Emirdağlıların ve gurbetçilerin de ilgi gösterdiği haşhaşı Emirdağ'da işlemeye devam eden Tapmaz Haşhaşçılık yetkilisi Yücel Tapmaz: "Emirdağ'daki çekilmiş haşhaş hizmetine devam ediyoruz. Yıllardır Emirdağ'da bu işi büyük bir itinayla yapıyoruz. Emirdağlı ve özellikle gurbetçilerimiz ilgi gösteriyor. Hazır olarak sunduğumuz haşhaşları da Emirdağ'dan Avrupa'nın çeşitli yerlerine gönderiyoruz. Haşhaş çekimi özenli bir iştir" ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 3261

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • figen akın

    helal sana gardaşım

  • Cemal Koycu

    Cok degerli ata dostlarimiza yaptiklari bu guzel isten dolayi kutluyorum, ve is hayatinizda basarilar dilerim. Selamlar Tapmaz ailesine

  • Irmak Çiftci

    Helal olsun Yücel abi sana ya gelecem izine seni Antalya ya kale icine balık yedirmeye götürecegim.Bu arada resimde yal-kıyor haa slm lar