Hastalığa Emirdağ'dan İlginç Destek!

Haberler / Güncel

Hastalığa Emirdağ'dan İlginç Destek!

Yavaş yavaş elin ayağın tutmayacak. Konuşamayacaksın. Yürüyemeyeceksin. Yemek yiyemeyecek, su içemeyeceksin. Yutkunamayacaksın. Başını taşıyamayacaksın. Solunum cihazı olmadan nefes alamayacaksın. Ama beynine bir şey olmayacak. Düşünmeye, üretmeye devam edeceksin.ALS hastalığına dikkat çekmek ve hastalara yardımcı olacak maddi imkanları sağlamak amacıyla başlatılan 'Ice bucket challenge' (Bir kova buz) kampanyası tüm dünyada çığ gibi büyüyor.

Ice Bucket Challenge'a Türkiye 'den de destek gelmeye başladı. Birçok ünlü sima ALS hastalığına dikkat çekmek için bu meydan okumayı kabul etti. Sosyal medya aracılığıyla ALS hastalığına dikkat çekmek için birçok kurum ve ünlü kişi bu meydan okumayı kabul edip bağışta bulunuyor.

Emirdağ’da da bu kampanyaya farklı şekilde destek veren vatandaşlar ortaya çıktı. Sosyal medya aracılığıyla arkadaşlarına ve akrabalarına meydan okuyan Erçalışkan ailesi kendilerine ait iş yerindeki kepçeyle farklı bir farkındalık yarattılar. Emirdağ’da bulunan kum ocağının ortasına sandalye yerleştiren Atilla Erçalışkan ve oğlu Utku Erçalışkan ALS hastalarına destek olmak için kepçeden dökülen suyun altında oturdular. Konuyla ilgili muhabirimize konuşan Utku Erçalışkan: “ALS hastalarına destek olmak ve farkındalık yaratmak adına babam Atilla Erçalışkan ile birlikte böyle bir video çektik ve tüm herkese meydan okuduk.” Dedi.

Video

  • Güncelleme: 21.08.2014 22:02
  • Okunma: 4293

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • güzel

    bu olmamış ama tam altına gelecektiniz suyun.damperli kamyonla yapın daha ilginç olur

  • Aytac

    Emirdagli iste, fark bu. Herkezden, herseyden baska olacak bizim Emirdagli, helal be.