'Hayır' Demenin Gerekçeleri / Kazım Sarıtaş

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

'Hayır' Demenin Gerekçeleri / Kazım Sarıtaş

12 Eylül 1982 Anayasasını referanduma sunan o günün Cunta iktidarı sakat bir iktidardı. Yapılan referandumla, halka dayatılan sakat 1982 Anayasası günümüze değin 16 kez değiştiştirilmiş olup şimdi 17.si değiştirilmek üzere 12 Eylül 2010 Pazar günü halk oylamasına sunulmakta ve sanki daha demokratik ve AB normlarına paralel hükümler varmış izlenimi verecek bazı anlamsız önlemler araya serpiştirerek önceki sakat 12 Eylül 1982 Anayasası'nı vatandaşı devletin karşısında savunmasız bırakan hükümleri daha da kötüye doğru antidemokratik olarak değiştirmek isteniyor.

Temel hak ve özgürlükleri öne çıkaran sosyal, ekonomik ve siyasi olaylarda ulusumuzun gönencini ön planda tutan, siyasi partiler ve seçim yasalarını değiştiren, sözgelimi %10 barajını; %5 ve daha aşağı oranlara çeken milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıran, yolsuzluğa, hırsızlığa ve yokluğa hayır diyen bir anayasa oylaması toplumumuzu refaha ulaştırmak için olmalıdır.

AKP 12 Eylül anayasasından hoşnut ve özgürlükçü bir demokrasiden yana değil. Sivil dikta özlemine sıvanmış bir siyasi parti olarak toplumsal mütabakat sağlanmadan 12 Eylül'de halk oyuna sunulacak sözde anayasa değişikliğini adım adım şeriat yasalarına (mecelle) doğru götürmeye ve şayet ömrü yeterse BOP ve ılımlı islam imparatorluğunun yapı taşlarını oluşturmaya uğraşmaktadır.

Fakir fukara halkın oyları 3-5 çuval kömüre satın alınmasın, insanımız fişlenmesin, tüyü bitmemiş yetimin hakkı dişlenmesi için çiftçinin, üreticinin traktörünü değil, ürününü gerçek değerine satabilsin, tarikat, ticaret, siyaset birleşmesin 12 Eylül hukuku yerleşmesin, kaynaklarımız (yeraltı  ve yerüstü) yabancılara peşkeş çekilmesin, kardeşler arasına nifak tohumları ekilmesin, Arap şehlerinin karşısında el bağlanmasın,insanlar yataklarından kaldırılıp alacakaranlıkta bir meçhule götürülmesin ve yargıya olan güvenimiz sarsılmasın.

Ülkemizde fabrikalar kapanmasın işsizlik çığ gibi büyümesin, şehitlerimizin ocağına ateş düşerken yönetenler yangelip yatmasın, haramizadeler vatanı satmasın, kendi ordumuza düşman muamelesi yapılmasın.

Çevirip Kıbleyi Amerikaya dolara tapılmasın; Türk milleti adına karar veren yargı sınır kapılarında hainlere oyuncak edilmesin, Toprak ağalarının ayağına gidilmesin diye  'hayır' diyelim.

İmralının Kasabını, Villaların Hesabını, Recep Bey'in Asabını Bozalım ve 'hayır' diyelim.

Tabutta kınalı kuzu , dertlerimiz dizi dizi
“Kelle” zannettiler bizi... Biz Halkız

12 Eylül 2010 günü yapılacak halk oylamasına 'hayır' diyoruz. Hayırda hayır vardır.
Mübarek Ramazan Bayramınızın ve Halk Oylamısının Hayır’lara vesile olmasını dilerim…

Kazım Sarıtaş
Yeminli Mali Müşavir

  • Güncelleme: 14.09.2010 10:33
  • Okunma: 4254

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • nerde gerçekler

    bu söylediklerinin anayasa daki maddelerle ne alakası var işiniz gücünüz demegoji milleti saf zannediyon şeriat geliyormuş haaaaaaaa haaaaaaaaaa ,söylediğine kendin inan ilk önce
    hadi bunuda yazma uğurun oğlu