Hollandanın Gözdesi Emirdağlı Kardeşler

Haberler / Spor

Hollandanın Gözdesi Emirdağlı Kardeşler

16 yaşındaki Orkun ve 18 yaşındaki Ozancan, şimdilerde Hollanda’da en çok takip edilen oyuncuların başında geliyor. İngiltere, Almanya ve İspanya’dan pek çok scoutun izlediği kardeşler yetenekleriyle başta Arsenal ve Manchester United olmak üzere önemli kulüplerin listesinde bulunuyor.

Tam bir 10 numara
Futbola Stormvogel’de başlayan 18 yaşındaki Ozancan, orta sahada görev yapıyor. Modern 10 numara tanımına fazlasıyla uygun olan Ozancan, performansıyla önce Groningen’e ardından ise Feyenoord’a transfer oldu. Azerbaycan Milli Takımı’nın çalıştıran Robert Prosinecki de Ozancan’a davet gönderen isimler arasında yer alıyor.

Kardeşi Hollandalılar kaptı
Abisi Ozancan gibi 10 numara oynayan Orkun, Hollanda’nın en gözde gençleri arasında yer alıyor. Yeteneğiyle kısa sürede fark edilen Orkun, Hollanda U17 Milli Takımı’na alındı. Premier Lig’in güçlü ekiplerinden Manchester United da uzun yıllardır Orkun’un gelişimini yakından takip ediyor.

De Boer kardeşler benzetmesi
Aslen Afyon Emirdağlı olan Kökçü kardeşler, Hollanda’da ‘De Boer’ kardeşler olarak anılıyor. Hollanda futbolunun ve milli takımının efsaneleri arasında yer alan Ronald ve Frank De Boer kardeşler gibi bir etki yaratabileceği düşünülen Orkun kardeşlere, İngiltere’de ise Neville (Gary – Phil) kardeşler benzetmesi yapılıyor.

Sahada da okulda da başarılılar
Hollanda’nın Haarlem bölgesinde doğan ve büyüyen Orkun kardeşler, yaşadıkları yerin zorluklarına rağmen sadece futbolda okulda da oldukça başarılılar. Hayatlarını çocuklarının başarısı üzerine adayan anne Sibel ve baba Halis Kökçü onların profesyonel bir şekilde yaşamaları için ellerinden geleni yapıyor. >Hürriyet Gazetesi

  • Okunma: 7272

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Savas erdem

    Basarilarinizin devamini bekliyoruz Gencler..