Kadim Dostlardan Emirdağ'a Ekmek Fırını

Haberler / Güncel

Kadim Dostlardan Emirdağ'a Ekmek Fırını

Geçtiğimiz hafta Antalya'da gerçekleştirilen 1.Emirdağ Çalıştayı sonrasında Çalıştayın verimleri alınmaya başladı. Çalıştay'da farklı konularda Emirdağ'ın her yönü konuşulmasının ardından bu tür çalıştayların belli aralıklarla yapılması kararı alınmıştı. 1.Emirdağ Çalıştay'ında bir araya gelen Emirdağlılardan bir grup Emirdağ'a kendi imkanlarıyla neler yapılabileceği konusunda bir görüşme gerçekleştirmesi sonucu Emirdağ Belediyesi Aşevi bünyesinde bir ekmek fırını yaptırılmasına karar verildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak kendilerine Kadim Dostlar olarak adlandıran Emirdağlı gönüllüler Ramazan ayı öncesinde tamamlanması için çalışmaların başlatıldığı ekmek fırını için 1. Emirdağ Çalıştay'ında karar aldıklarını dile getirdiler. Kadim Dostlar grubundan Cihat Nedim Sayın; " Biz Emirdağ'dan başka diyarlarda ekmek kazanan, ta çocukluktan bu yana bir dilim ekmeği paylaşan "Kadim Dostlar" olarak,1 Çalıştayda, "Başka Emirdağ Yok" düsturu ile tek yürek olduk. Ekmek en kutsal nimettir dedik ve Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın öncülüğünde "Emirdağ Belediyesi Ekmek Fırını" yapma sözü verdik. Biz hazırız, en geç Mübarek Ramazan Ayında açmak gayesiyle, Emirdağımıza hayırlı olur İnşaAllah. Gayret Bizden Tevfik Allah'tan..." dedi.

Emirdağ Belediyesi Aşevinin ve Emirdağ'daki ihtiyaç sahibi vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılayacak ekmek fırını için çalışmaların ara vermeden başladığı öğrenildi.

  • Okunma: 4972

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • soner cankirli

    Emirdaga emirdagli firin acsa ne degisir ki giderler yabancidan alirlar ekmegi