Kamu Hastaneleri Birliği Emirdağ'daydı

Haberler / Sağlık

Kamu Hastaneleri Birliği Emirdağ'daydı

Emirdağ'da Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı ilçe devlet hastaneleri başhekimleri ve yöneticileri Emirdağ ilçe protokolünün de katıldığı bir toplantıda bir araya geldiler. Emirdağ Devlet Hastanesinde buluşan isimler arasında; Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, ilçemiz Devlet Hastanesi Başhekimi Reşat Duman, ilçemiz Devlet Hastanesi Eski Başhekimi H.Bayram Gürbüz, EKDAD Başkanı Abdullah Halaç ve yöneticisi Metin Akın vardı.
Emirdağ Devlet Hastanesi'nde Başhekim Duman, hastane yöneticilerine Emirdağ Devlet Hastanesini ve Ömer Halaç Diyaliz Merkezi'ni gezdirdikten sonra Genel Sekreter Erenoğlu ve beraberindekiler Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'ne geçtiler.
Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezindeki toplantıya Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca ve Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Emirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Şentürk ve diğer savcılar, Emirdağ ilçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Avcı, Emirdağ Huzurevi Müdürü Hakan Ertaş, AKP İlçe Başkanı H.Halil Yedikapu, AKP İlçe Eski Başkanı Hüseyin Duran da katıldılar.
Kamu Hastaneleri Birliği Emirdağ'daydı - Emirdag.gen.trToplantı Emirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Reşat Duman'ın davetlilere "hoşgeldiniz" demesiyle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu şunları kaydetti : "Bu toplantıların önemini giderek daha iyi anlıyoruz. Biz buraya toplanmak için toplanmadık arkadaşlar. Dertlerimizi, yaptığımız hizmetleri birbirimize anlatacağız. Nasıl birbirimize sinerji veririz o çalışmanın içindeyiz. Sayın Kaymakamım ve Belediye Başkanım şunları sizlerin de bilmesini istiyorum. Biz çok iyi bir birliktelik sağladık. Yani Afyonkarahisar ilimizde çok iyi bir birliktelik sağladık. Ufak tefek eksizlerimize rağmen sinerjimiz gerçekten çok güzel. Yani Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesinde bir sağlık sıkıntısı varsa bunun Dinar'da da arkadaşlarımız duyuyor, Sandıklı da duyuyor, İscehisar da duyuyor, merkezimiz de duyuyor ve sorunu çözmek için hepimiz bir beraber hareket ediyoruz. Bunun mutluluğunu da yaşıyoruz. 87 genel sekreterlik arasında mali yönden ilk 5 arasındayız. İdari olarak da iyi durumdayız ama bu yeterli değil.
Birkaç şey anlatmak istiyorum. Mali yönden deyince ne durumdayız kısa ve öz anlatmak istiyorum. Onun öncesinde de şunu belirtmek istiyorum. Belki sizler 663 nolu kararnamenin ne olduğunu ilk başta bizim duyduğumuz gibi tam manasıyla bilmiyordunuz. Sayın Kaymakamım, Sayın Başkanım 663 sayılı kararnamenin amacı ufku şu; hastane işlerinin hızlı bir şekilde halledilmesi ve en iyi hizmeti özel sektör gibi halkımızın ayağına getirmesi. En yüksek teknoloji hangi hastanede kullanılıyorsa bizim hedefimiz biz de bunu kullanalım. Mali yönden de dengenin sağlanması. Biz kamu hastaneleri olarak şunu öngürüyoruz. Biz kar marjıyla hareket etmiyoruz. Gelir gider dengesi olduğu zaman bizim için yeterli. Özel sektörden farkımız bu. Özel sektör mutlak kar etmek durumunda ki ayakta kalabilsin. Dörtbuçuk ayda neleri başardık? Hizmette hızlı adımlar attık. Ağız-Diş Sağlığı Merkezimizi kısa sürede taşıdık. Büyük hastanemizin illeti olan altyapı sorununu çözdük. Diğer hastanelerdeki sorunları hızlı bir şekilde başhekimlerimizle çözdük. Mali problemimizi de aşağı-yukarı hallettik.
MR konusunda da bir açıklama yapmak istiyorum. Evet, MR çok önemli bir cihaz biz gelmeden 20 gün önce hastanemiz MR cihazıyla ilgili ihale yaptı. Bu ihaleye bir başka firma tarafından itiraz edildi KİK'e. KİK, o itirazı reddetti. Sonrasında tekrar itiraz ettiler. Düzeltme gibi birşey geldi. Muhtemelen bundan sonra kısa sürede kurulacak.
Emirdağlı'lar tomografi cihazı almayı düşünüyorlar. Alırlarsa ilçemize çok iyi birşey yapmış olurlar. Zaten Emirdağ yaparsa tam yapar diyorlar bana. Bu yönden bir sıkıntımız yok. Ankara'dan birşeyin daha müjdesini aldık. Kanser Tedavi ve Teşhisi için çok önemli olan Nükleler Tıp ihalesinin tamamlandığını, itarazın da Bakanlık lehine sonuçlandığını iki ikibuçuk ay içinde onu da kurmuş olacağız" dedi.
Erenoğlu'dan sonra Emirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Reşat Duman da bir konuşma yaptı. Duman konuşmasında Emirdağ Devlet Hastanesinde 2 Kasım 2012'den bu yana yaptıkları yenilikleri anlatarak, Emirdağ Devlet Hastanesini çok daha güzel bir duruma getirmek istediklerini belirtti. Konuşmaların ardından davetliler Emirdağ Kent Ormanı'nda öğle yemeğine geçtiler. Yemeğin ardından ise toplantı sona erdi.

  • Okunma: 5368

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • sağlıkçı..

    Hayret,bu habere kimse yorum yapmamış..Yoksa Editör Bey mi yayınlamıyor?Halbuki Fotoğraf bile çok şey anlatıyor...