Kasım 2017'de Emirdağ'da Neler Oldu?

Haberler / Güncel

Kasım 2017'de Emirdağ'da Neler Oldu?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Kasım 2017

Sağlık Bakanlığının 77. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasına göre Emirdağ Devlet Hastanesine 12 hekim, Emirdağ Toplum Sağlığı Merkezi'ne 2 hekim olmak üzere toplam 14 hekim kadrosu açıldığı geçtiğimi haftalarda www.emirdag.gen.tr tarafından gündeme taşınmıştı.

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na FETÖ/PDY yönelik soruşturmalar kapsamında açılan kamu davalarında yargılanan 7 sanığa 4 yıl 8 ay 7 gün ila 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Emirdağ Devlet Hastanesi'ne fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi açıldı. 1 Kasım 2017 günü Emirdağ Devlet Hastanesi'nde Emirdağ protokolü tarafından açılan ünitede, ortopedik, pediatrik, nörolojik ve el rehabilitasyonu ile elektro terapi bölümlerinin yer aldığı belirtildi.

Üçüncü müjdeyi açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emirdağ Güneysaray Köyü Taşkın Koruma Tesisinin ihalesi Kasım ayı içerisinde tamamlanarak, inşaat çalışmalarına başlandığını söyleyerek, “6 milyon TL’ye mal olan tesis ile Güneysaray Köyü taşkın zararlarından korunacak” dedi.

Emirdağ Cumhuriyet Meydanından bulunan bir markete giren 3 hırsız içeride sigara raflarını ve kasadaki paraları boşalttı. O anlar Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait MOBESE tarafından tarafından kaydedildi.

Yaklaşık olarak bir haftadır Emirdağ'daki esnaflara yönelik yapılan hırsızlıklar ve hırsızlık girişimlerine Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü yerinde ve hızlı müdahalesine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigaraya olan hassasiyeti bu geçiş sırasında da dikkatlerden kaçmadı ve TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam'a "Sen çok sigara içiyorsun!" diye uyardı.

Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, köy ziyaretlerine ara vermeden devam ederken fırsat buldukça Emirdağ ilçe merkezindeki esnaflarla da bir araya gelmeye devam ediyor.

Emirdağ Belediyesi Fen İşleri ekipleri 8 Kasım 2017 Çarşamba günü ilçemiz Çarşı Cami abdesthane ve tuvaletinin kanalizasyon hattında yaşanılan problemi çözmek maksadıyla yer altına pompa sistemi yerleştirdi.

İlçemiz EKDAD tarafından ilçemiz Müftülüğü arkasında yapımına başlanan EKDAD ve Engelliler Hizmet Binasının yapımına hızla devam ediliyor.

Tutuksuz olarak yargılanan Emirdağ bölge ablası Ersevim Şanverdi’nin ByLock analiz raporları okundu. ByLock kullanmadığını iddia eden Şanverdi’nin ByLock’tan 1636 mesaj attığı buna karşılık ise 1678 mesaj alıp 956 tanede mail gönderdiği ortaya çıktı. 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası alan Şanverdi tutuklandı.

Emirdağ'da, FETÖ ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen eğitim kurumuna Emirdağlı şehit askerin ismi verildi. 2015 yılı Ağustos ayında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen Emirdağlı Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın adı okulda yaşatılıyor.

‘Emirdağ ağzında atasözleri ve deyimleri’ isimli kitap, birinci baskısı Emirdağlılar Vakfı, ikinci baskısı Emirdağ Belediyesi’nde Şükrü Türkmen ve Özcan Türkmen tarafından kaleme alınan ‘Örnekleriyle Emirdağ Ağzı’ isimli kitaptan alıntılardan oluştu.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Emirdağ'da Emirdağ Şehitler Ormanı'nda fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Emirdağ Orman Şefliği tarafından düzenlenen fidan dikimine Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Emirdağ protokolü ve Emirdağ Perihan Kemal Çuna İlkokulu öğrencileri katılım sağladı.

Emirdağ'a bağlı Balcam köyü ile Emirdağ ilçe merkezi arasındaki yolun tehlikeli virajlarına bariyerler yerleştirildi.

Emirdağ Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Emirdağlı hayırseverler Prof.Dr.Nijat Bilge ve İşadamı Fehmi Denizli tarafından yaptırılan, Laboratuar Binası ve Spor Salonu Tesislerinin açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı.

Emirdağ'da İYİ Parti İlçe Başkanının kim olacağı merakla beklenirken; öne çıkan isimlerden Ömer İbrahim Sayın'ın yakın arkadaşlarından Cemil Kuş'un ismi gündemdeki yerini koruyor.

Emirdağ Merkez Anaokulu, "Evde Nasılız?" adını verdikleri projeyle öğretmenler ve okul idaresi tarafından öğrencilerin evleri ziyaret ediliyor.

Emirdağ'a bağlı Gömü Beldesinde yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye'nin en önemli karayolu üzerinde yer alan Gömü'de bu kez de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan üst geçit projesi gerçekleştirildi.

Emirdağ İlçe İmamı Ümit Elmas’ın eşi olan tutuklu sanık Gülay Elmas, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Kendisi üzerine olan hatta çıkan ByLocK’u kullanmadığını iddia eden Elmas, “Hattı benim eşim kullandı” dedi

Afyon merkezi dahil il genelinde en fazla beton parke yapımı bütçe paylaşımında en fazla payı 670 Bin TL ile Sandıklı alırken; ikinci sırayı 650 Bin TL ile Emirdağ ilçemiz aldı

  • Okunma: 1844

Yorumlar (0)Yorum Yap