Kasım Ayı Portresi Uzm. Dr. Emel Türkbey

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Kasım Ayı Portresi Uzm. Dr. Emel Türkbey

www.emirdag.gen.tr Kasım Ayı Portresi Uzman Doktor Emel Türkbey.

Farmakoloji Uzman Doktor Emel Türkbey, Emirdağ ilçesine bağlı Horan Köyün de 19 Haziran 1961 yılında doğdu. Rahmetli Emirdağlı İlköğretim Müfettişi Hulusi Türkseven'in kızıdır. İlkokulu, Afyonkarahisar' merkez Sahipata İlkokulu'nda başlayıp., 4 ve 5 sınıfı Emirdağ Mithatpaşa İlkokulu'nda İlhami Özer' in öğrencisi olarak bitirdi. Ortaokul ve lise öğrenimini ise, 1980 'de Bursa Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Tıp eğitimine, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladı ve ilk üç yılını orada okudu. Yatay geçişle son 3 yılını, ailesinin yanında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okudu. 1986 yılında Tıp Fakültesini bitirdi.

Bursa'nın İnögöl ilçesin de 2 No'lu Sağlık Ocağı'nda bir yıl süre ile doktor olarak mecburi hizmetini tamamladı. Sonra Eş durumu nedeniyle Ankara'ya tayin oldu. Ankara Çankaya 3 no'lu Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'nde, 3 yıl doktor olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Farmokoloji Uzmanlığını aldıktan sonra, Refik Saydam Hıfzıssıhha Başkanlığında çalışmaya başladı.

1998 yılında Japonya Yamanashi Üniversitesinde Kronofarmakoloji alanında çalıştı. Daha sonra 2000 yılında İtalya Gemelli Hastanesi'nde, Gebelik Taksikolojisi alanında çalıştı. 2007 yılında emekli olarak, özel sektöre geçip Hindistan ve Küba dahil olmak üzere farklı ülkeler için, danışmanlık yapmaya başladı. Halen farklı ilaç şirketleri için ''Resmi Kurumlar Danışmanı'' olarak özel sektörde çalışmaya devam etmektedir. Uzman Doktor Emel Türkbey, Ankara'da ikamet etmekte olup, evli ve 2 çocuk annesidir. İyi derecede ingilizce bilmektedir.

  • Güncelleme: 15.11.2017 09:09
  • Okunma: 7257

Yorumlar (0)Yorum Yap