Kedi Sahibi Olacaklar Kedilerini Beslerken Nelere Dikkat Etmeli?

Haberler / Medya

Kedi Sahibi Olacaklar Kedilerini Beslerken Nelere Dikkat Etmeli?

İlk defa kedi sahibi olacaklar kedi bakımı ile ilgili çok fazla bilgi sahibi olmayabilir. Daha önce bir kedi bakmadıysanız ve bu ilk tecrübeniz olacaksa, kedinizin sağlıklı bir şekilde bakımı yapmak ve onu besleyebilmek için bir araştırma yapmanız, kedinizin yaşına ve ırkına uygun kedi mamaları arasından uygun olanları seçmeniz gerekir. Beslenme konusunda aşılarını ve sağlığını takip etmek için belirleyeceğiniz veterinere de danışabilirsiniz. Mama paketinde bulunan beslenme içeriklerini ve önerilerini incelemek de size yardımcı olabilir.

Kedilerinizi mineral ve vitaminler açısından zengin kuru kedi mamaları ile besleyebilirsiniz. Her kuru mama her kedi için uygun değildir. Bilinçli şekilde kuru kedi maması çeşidi belirlenmesi, kedinizin sağlıklı yaşam sürmesinde oldukça etkili olacaktır. Kuru mama seçiminde kedinin hem ırkı hem de yaşı dikkate alınmalıdır. Yavru kedi için özel üretilmiş mamalar yavru kedi besleyeceklerin tercihi olmalıdır.

Kuru mamaların yanı sıra kedinizin damak zevkini dikkate alarak belirleyebileceğiniz ve içeriği gerçek sebze, et, tahıl, yağ, su ve mineraller bakımından zengin olan yaş mamalar ile de kedinizi besleyebilirsiniz. Yavru, yetişkin ve yaşlı kediler ve kısırlaştırma operasyonu geçirmiş kediler için ayrı ayrı hazırlanmış olan yaş mama çeşitleri bulabilirsiniz.

Mama seçiminde kedinin sahip olabileceği özel sağlık sorunları da dikkate alınmalıdır. Kedinizin alerjik bir yapısı olabilir ya da kilosu olması gerektiğinden çok daha fazladır. Alerjik yapıda olan bir kedi için hipoalerjenik, kilo problemi olan bir kedi varsa düşük kalorili mamalar tercih etmek daha uygundur. Deri ve tüy hassasiyeti olan bir kediler için üretilmiş özel kuru kedi mamaları da bulunur. Kısırlaştırılmış kediler için özel olarak üretilmiş düşük kalorili ve taş oluşumunu engelleyen içerikteki kedi mamaları kısırlaştırılmış kediler için daha uygundur. Kısırlaştırılmış kedinizin yaşına bağlı olarak ördekli, hindi etli, tavuklu, somonlu, kuzu etli, biftekli çeşitler arasında onun damak zevkine uygun olanları tercih edebilirsiniz.

Kedinizin ihtiyaç duyacağı tüm kedi maması çeşitlerini, besin takviyelerini ve vitaminleri satın alabileceğiniz sanal pet shop Petzimo’da, kedi malzemelerinin yanı sıra köpek malzemeleri de satışa sunuluyor. Petzimo’da yaptığınız tüm alışverişler sonrasında para puan kazanabilir ve kazandığınız bu puanları TL olarak bir sonraki alışverişinizde değerlendirebilirsiniz.

  • Okunma: 2324

Yorumlar (0)Yorum Yap