Kızılay'dan Başkan Kargın'a Teşekkür

Haberler / Güncel

Kızılay'dan Başkan Kargın'a Teşekkür

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bir çok alanda faaliyetlerini yürütüyor. Geçtiğimiz ay içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın uygun kan bulma konusunda yaşanılan sıkıntılardan dolayı ‘’Kan Bilgi Bankası’’ projesi kapsamında çalışmalarını yürüten Başkan Kargın ,ilk kan grubu bilgisini kendisi vererek kan bilgi bankası kurulması için ilk adımı atmıştı. Kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Kargın , temelinde insan hayatı olan bu güzel ve anlamlı proje için çeşitli sivil toplum örgütü ve kuruluşlarında duyarlılık göstermesi gerektiğini vurgulamıştı.

Emirdağ Belediyesi gönüllü ekipleri tarafından çalışmalarının hala devam ettiği kan bilgi bankası projesine vatandaşlar ilgi göstermeye devam ediyor. Konuyla alakalı Emirdağ Belediyesi’ne bir ziyarette bulunan Kızılay ekipleri bu anlamla ve özverili çalışmalarından dolayı Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN ve nezdindeki yetkililere teşekkürlerini ilettiler. Kan ihtiyacı konusunda yurdumuzun çeşitli bölgelerinde yaşanan sıkıntıları göz önüne getirerek , Kızılay haricinde bir kurumun bu konuda gösterdiği hassasiyetten dolayı memnun olduklarını belirten yetkililer, bundan sonraki süreç içerisinde Emirdağ Belediyesi ile iş birliği yaparak kan ihtiyacı noktasında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek istediklerinin altını çizdiler.

Emirdağ Belediyesi ve Kızılay’ın iş birliği sayesinde Emirdağ’da kan bağışı ve kan bilgi bankası projeleri kapsamında karşılıklı fikir ve görüşlerin masaya yatırılacağı bir toplantı planlanarak iki kurumun yetkilileri ve gönülleri bir araya geldi. Emirdağ Belediyesi çok amaçlı salonda Toplantı esnasında kan ihtiyacı konusunda Emirdağ’da hangi çalışmaların vücuda getirileceği konuşuldu. Kan ihtiyacı konusunda çıtayı daha da yükseklere çıkartmak ve toplumun daha fazla kesimine yayılmak amacıyla Emirdağ’da bulundan diğer sivil toplum örgütü ve kuruluşlara çağrıda bulunulacağı öğrenilirken , bu amaç doğrultusunda gerçekleşecek diğer toplantıların günü ve muhteviyatı belirlendi.Kan bağışının öneminden bahseden Kızılay yetkilileri her insanın bir gün bu durumla karşılaşabileceği düşüncesiyle vatandaşlarımızın bu konuda gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini vurguladılar.

Emirdağ Belediyesi gönüllüleri gerektiği zamanda hastalara veya ihtiyaç sahibi vatandaşlara uygun kan grubu bulma konusunda yaşanılan sıkıntıları en aza indirmek ve insanlara yardımcı olmak amacıyla Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN'ın talimatları doğrultusunda projeyi yürüttüklerini belirtirken , bazı vatandaşlara da oluşturdukları kan bilgi bankası projesi kapsamında yardımcı olunduğunu söylediler.Bu gelişmeler doğrultusunda ilerleyen oturumun gelecekteki planlamaları yapılırken ,toplantı son buldu.

  • Okunma: 1402

Yorumlar (0)Yorum Yap