Köyün Yeri Değişecekti!

Haberler / Güncel

Köyün Yeri Değişecekti!

Emirdağ'a bağlı Dereköy'e yapılan taşkın koruma inşaatında sona yaklaşıldı. Dereköy Muhtarı Bayram Ali Eryörük tarafından "Köyümüzün Mega Projesi" olarak adlandırılan projenin ayrıntıları belli oldu.

Dereköyün Yerini Değiştireceklerdi
Edinilen bilgiye göre 1977 yılında Emirdağ'a bağlı Dereköy'de meydana gelen sel felaketinde 2 kişi sulara kapılarak yaşamını yitirdi. 2011 yılına kadar ara ara selin geldiği ve birçok maddi hasar meydana geldi. 2011 yılında dönemin muhtarının izne ayrıldığı bir dönemde aza tarafından verilen teklifle köyün yeri değiştirilecekti. Muhtarın görevine gelmesiyle birlikte hemen işlemlerin durdurulması için çalışmalar başladı ve köy yerinde kaldı. 2014 yılında gelen sel afeti sonrasında Muhtar Eryörük ve köy halkı gerekli başvuruları sonrası girişimler sonuç verdi. 5.5 Trilyon TL'lik taşkın koruma inşaatına karar verildi.

Yapımı devam eden 2500 metre kanal, 8 adet köprü, 5 adet yaya geçidi ve dağ tarafına 3 adet tersip bendi için son aşamaya gelindi. Dereköy Muhtarı Bayram Ali Eryörük bu süreçte köy halkının yapılanlardan çok memnun olduğunu ve Emirdağ'da bir köye yapılacak en pahalı projede emeği geçenlere özellikle Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca'ya ve AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu'ya teşekkür ettiğini dile getirdi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 5335

Yorumlar (0)Yorum Yap