Kuran-ı Kerim'e Hakareti Kınadı

Haberler / Güncel

Kuran-ı Kerim'e Hakareti Kınadı

Eski Flaman Menfaati Partisi(Vlaams Belang) lideri Dewinter’in, Federal parlamento kürsüsünde Kur’an-ı Kerim’e hakarette bulunması tartışmalara ve büyük tepkilere yol açtı.
Irkçı ve İslam karşıtı eski Flaman Menfaati Partisi lideri Filip Dewinter, Belçika Parlamentosunun “Camiler ve radikalleşme” konularının görüşüldüğü oturumunda, İçişleri Bakanı Jan Jambon’a soru sormak üzere çıktığı kürsüye yanında getirdiği Kur’an-ı Kerim’i havaya kaldıran Dewinter, “Birçok fenalığın nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı” dedi. Konuşmasında Öldürme müsaadesinin Kur’an-ı Kerim’den alındığını öne süren Dewinter, Belçika’nın camileri finanse edip ülke dışından gelen imamları görevlendirmemesi gerektiğini söyledi.

Kasım 2011’de Belçika’nın ırkçı Flaman Menfaati (Vlaams Belang) partisinin Gent şubesinin Emirdağ ziyaretinde dönemin Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala gelen Parti Millet Vekili Johan Deckmyn ve parti yetkilisi Tanguy Veys’i ağırlamış ve açıklamalarda bulunulmuştu. Bu ağırlamadan dolayı Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz da bir açıklama yapmıştı.

Tapmaz açıklamasında; “Yabancıları lağım faresi olarak gören, camilerimize domuz kafası atan, Almanya'da vatandaşlarımızı diri diri yakan nazizm zihniyetinin yegane savunucuları bu insanların analarımıza, babalarımıza, atalarımıza bizlere ve çocuklarımıza yarım asırdır küfür edip aşağılayan, hayvanların dahi yabancılardan daha çabuk entegre olduğunu savunmaktan geri kalmayan ırkçı oldukları Belçika mahkemeleri tarafından dahi tescillenmiş bu ırkçı partinin en azılılarından olan bu milletvekillerinin Emirdağ’ında ağırlanması o ırkçı partinin yaklaşan yerel seçimlerde kendilerine propaganda malzemesinden başka bir şey değildir. Bu propagandayı Gent'teki yaşayan ve ülkeye ve şehre yıllarca hizmet vermiş ve daha hala da veren Gentli Türklere karşı kullanılacağına hiç şüphe yoktur diye düşünüyorum.” demiş ve Vlaams Belang partisi tarafından mahkemeye verilmişti.

Son olarak Federal Parlamento kürsüsünde Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlıkla gündeme gelen Vlaams Belang ile ilgili olarak Gent Belediye Başkanı Resul Tapmaz “ben demiştim” dedi. Tapmaz yaptığı açıklamada; “Federal parlamentoda yaşanan bu hadsiz olay Belçikalı Müslüman Türkler olarak bizleri derinden üzmüştür. 2011 yılında memleketim Emirdağ’da yapılan ağırlanma sonrasında camilerimize domuz kafası attıklarını, yarım asırdır analarımıza, babalarımıza, atalarımıza küfür edip aşağıladıklarını, Emirdağ’da yapılan propaganda malzemesi ziyaretten Türk-müslüman toplumunun rahatsız olduğunu defalarca dile getirdim. Federal parlamentoda yaşanan bu olayda kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan hakareti kınıyorum. Belçika Müslüman toplumu bu gibi provakatif eylemlere izin vermeyecek kadar aklı selimdir. Mücadelemiz demokratik ve hukuk çerçevesinde devam edecektir. ” dedi.

  • Okunma: 3682

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • gungor

    Pala , disisleri bakanligina sordum , zarasizlar karsilayin , ilgileenin demisti.
    bu dogruysa vay anam vay.
    bu yalansa , gene vay anam vay.