Mart 2017'de Emirdağ'da Neler Oldu?

Haberler / Güncel

Mart 2017'de Emirdağ'da Neler Oldu?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2017 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2017 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Mart 2017

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H.İbrahim Aktepe Hükümetimizin İstihdam seferberliği çalışmaları kapsamında oda çalışmaları doğrultusunda bir açıklamada bulundu.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve AK Parti Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Emirdağ ilçe teşkilat mensupları ile AK Parti Emirdağ İlçe Danışma Meclis toplantısında bir araya geldi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ve İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu Anayasa değişikliği ve halk oylaması hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

05 Mart 2017 Pazar günü Emirdağ'a bağlı Davulga Kasabasında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı. Gelincik köyünde ikamet eden ve Emirdağ'a doğru yolculuk yapan 26 plakalı araç hakimiyetini kaybederek takla attı.

16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandum oylaması için siyasi partilerin çalışmaları devam ederken; Emirdağ'da hayır kampanyasını etkili olarak sürdüren ve gönül verenlerini diri tutan Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı "Neden Hayır?" konulu bir konferans düzenledi.

AK Parti hükümetlerinin yoğun olarak mesai harcadığı yol projeleri Emirdağ ve çevresi için de uygulanmıştı. Emirdağ'a bağlanan yollar içerisinde Emirdağ-Bolvadin-Çay arası duble yol çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

Emirdağ Belediyesi Sosyal Tesisleri içerisinde yer alan Taziye Evi ve civarında bulunan binalara sprey boyalarla yazılama yapıldığı bildirildi.

Kredi Yurtlar Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğünce Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Emirdağ KYK Kız Yurdunda “Yeni Türkiye Yeni Gelecek” konulu konferans düzenlendi.

8 mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Emirdağ Belediyesi kadın çalışanlarını unutmadı.

Emirdağ İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar gününde bayan çalışanlarını unutmadı.

Emirdağ Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan sağlık eğitim seminerleri Emirdağ'ın birçok noktasında devam ediyor. Özellikle bayanlara yönelik yapılan çalışmalarla seminerler sürerken Emirdağ Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Superfresh fabrikasında eğitim gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karahisar Gençlik Merkezi Emirdağ’da 300 lise ve 150 üniversite öğrencisine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Emirdağ Belediyesi Mali İşler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Emirdağ Belediyesine ait Emirdağ Yeni Mahalle Eskişehir caddesi Otobüs Terminali 35 nolu kafeterya, İncili mahallesi 44 ada 30 parselde bulunan Kapalı Otopark,Yeni mahalle Eskişehir caddesi Otobüs terminali 10 nolu tuvalet, Eski Kacerli Mahallesi Yüzbaşı Tahir Efe Caddesi No:26 tuvalet, Yeni Mahalle Eskişehir Cd. Otobüs Terminali 13,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 numaralı taşınmazlar, Tek İş Yeri olarak 2886 sayılı DİK’nun 45. maddesi gereğince açık teklif (açık artırma sözleşme tarihinden itibaren 3 -üç-yıllığına kiraya verileceği açıklandı.)

Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Emirdağ'ı yakından tanımak adına gezilerine devam ediyor. Emirdağ çarşısındaki kısa gezilerine devam eden Sayın, aynı zamanda beldeler ve köylere de ziyaretler gerçekleştiriyor.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı koordinesinde Emirdağ'da 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği oylamasından neden evet verilmesi gerektiğiyle ilgili çalışmalarda bulundu. Güne ilk önce Emirdağ'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yemekte buluşan Özkaya; merak edilen sorulara cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Başkanlık Sistemi ile Cumhurbaşkanlığı makamının etkiye ve yönlendirmelere açık hale getirileceğini, ülkenin kaderiyle ilgili kritik kararlarda birçok hatanın yapılabileceğini söyledi. Köksal, "Böyle bir durum, ülkenin anahtarını dış güçlere teslim etmektedir" dedi.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Emirdağ'ı ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi.

Programda konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emirdağlılara da seslendi. Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana 25 havalimanı olduğunu ve bunun üzerine 30 tane havaalanı/havalimanı ilave ettiklerini dile getirdi ve şunları kaydetti; "Şu anda Zafer Havalimanını biz yaptık. Şimdi ondan rahatlıkla istifade ediyor musunuz? Taa Belçika'dan benim Emirdağlı kardeşlerim çıkıp buraya geliyor mu? Bunlar daha önce var mıydı? Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik." dedi.

Afyonkarahisar'daki miting için Emirdağ'dan da yoğun katılım olduğu görülürken; miting alanında AK Parti Emirdağ Gençlik Kolları tarafından asılan bir pankart dikkatlerden kaçmadı. Sen tasalanma reis; Belçika'da 100 bin, Fransa'da 40 bin, Hollanda'da 30 bin ve Almanya'da 65 bin Emirdağ'lı seninle... yazdılar.

Geçtiğimiz hafta Hollanda'da yaşanan bürokratik kriz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Hollanda ile olan ilişkiler askıya alınmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Hollanda Rotterdam Belediyesi arasındaki kardeş belediye protokolü iptal edilirken; bir hamle de gurbetçisiyle ünlü ilçemiz Emirdağ'dan geldi.

15 Mart 2017 günü Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda 275 tesisin açılışı için Afyonkarahisar'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada binlerce Afyonkarahisarlıya seslenmişti. Emirdağ'dan da katılımın olduğu açılış töreni sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi -TBMM- Başkan Müşaviri hemşehrimiz Cengiz Sağlam ve AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Emirdağ'dan hediyeler takdim ettiler.

Uzun yıllardır Belçika'da ikamet eden ve geçtiğimiz yıl içerisinde Türkiye'ye dönüş yaparak Antalya'da ikamet etmeye başlayan Tümer Emeksiz, aktif siyaset yapmaya karar verdiğini Milliyetçi Hareket Partisi'ne üye olarak açıkladı.

2014 yılından bu yana Emirdağlılara hizmet vermeyen ve sadece THY İstanbul seferlerinin gerçekleştirildiği Zafer Havalimanıyla ilgili Emirdağlılara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması için danışmanlık yapanlara da tepki gösteren Emirdağlı gurbetçiler Emirdağlıların Zafer'e inemediğini neden Cumhurbaşkanına söylemedikleriyle ilgili ve Türk Hava Yollarının yaz aylarında Brüksel-Eskişehir ve Brüksel Türkiye'deki havalimanlarına yönelik uçuşlarında fahiş fiyat uyguladığıyla ilgili bilgileri siyasilerin neden ilgililere iletmediğini sosyal medya üzerindeki paylaşımlarla sorguladılar. Emirdağlı gurbetçilerin daha uygun fiyata ülkelerine uçmak istedikleri ve THY bilet sorununa çözüm bulunması için tepkilere devam edecekleri alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı, son yıllarda Emirdağ'daki siyasi ve sosyal faaliyetlerini yeniden harekete geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Siyasi teşkilatlanma anlamında kadın kolları çalışmalarıyla kadın kolları başkanlığını harekete geçiren CHP Emirdağ İlçe Başkanlığı, sosyal yaşamda kadınların daha çok halkın içinde olmasını sağlamaya başladı.

Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesinde düzenlen Nevruz programına Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztürk, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı H.İbrahim Aktepe ve kurum amirlerinin katılımıyla Nevruz ateşi yakıldı.

Birçok gurbetçi birlikte çalıştıkları Avrupalılarla kendilerini anlatma ve haklılıklarını ortaya koyma mücadelesine girerken; Belçika'da yaşayan Emirdağlı gurbetçi Erkan Köksal da kendi açısında bir kampanya başlattı. Brüksel şehrinde reklamcılık işiyle uğraşan Köksal, firmasına ait kamyoneti evet sloganlarıyla süsleyerek aracını seçim aracına çevirdi ve iş aldığı firmalara bu araçla gitmeye başladı. Araç Brüksel sokaklarında çalışmaya devam ederken; Belçikalı yetkililerin araçla ilgili bir işlem yapmadığı alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Fransa'da yaşayan ve Fransa da öğrenim gören Emirdağlı üniversite öğrencisi Tuğba Çıldır, Fransa'dan Eskişehir'e gelerek, Eskişehir'de yaşayan Emirdağlıların ''Emirdağ'ın tarihini, gelenek ve göreneklerini'' araştırmaya başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı müsteşarı Akif Özkaldı, Orman Bölge Müdürü ve Afyonkarahisar İl Müdürü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü ve Afyonkarahisar İl Müdürü Emirdağ'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu'nun da eşlik ettiği program 23 Mart 2017 günü saat:14.00'da Emirdağ Kaymakamlığında başladı. Ziyarette ilk olarak Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın'a hayırlı olsun dileklerini ileten ekip, burada Emirdağ'ın orman ve su işleriyle ilgili sorunlarının ne olduğuyla ilgili kısa bir bilgi aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Nisan referandumuna değinerek, "Mevcut sistem ekonomik krizi doğuruyor, vesayet, başka devletlere boyun eğme, kısa süreli hükümetlerin birtakım yönetim krizlerine sebep oluyor. Bunlara artık Türkiye tahammül edemeyecek bir noktada. 16 Nisan'da sandıkta, sözde milletin önüne gelecek güçlü ve büyük bir Türkiye için kararımız "evet" olmalı" dedi.

16 Nisan'da Türkiye'de yapılacak anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala, Brüksel'de evetçilerle, hayırcılar arasında gerginlik tırmandı.

AK Parti, 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandum çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz gün 22. Dönem AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ve TBMM Başkanlık Müşavirlerinden 26. Dönem Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Cengiz Sağlam AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığını ziyaret ederek "16 Nisan Halk Oylaması" ile ilgili yürütmüş oldukları çalışmaları hakkında bilgi edindiler. Bunun üzerine evet kampanyası ile ilgili parti yöneticileri ve ilçe halkımızla genel bir değerlendirmede bulundular.

Emirdağ'da İncili Camii'ne giren zanlının yaptığı hırsızlık, güvenlik kamerasına yansıdı. Alınan bilgiye göre, 25 Mart 2017 Cumartesi günü, Emirdağ merkezdeki İncili Camisi’nde bulunan dolabın kilidi kırılarak, içindeki paralar çalındı. Camiide bulunan güvenlik kamerasından saat: 07.07'de camiden çıktığı görülen hırsızı İncili Camii İmamı Mevlüt Tekeş tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Emirdağ merkezde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybederken; bir kişi de ağır yaralandığı öğrenildi. Olay 29 Mart 2017 günü saat:11.00 sıralarında Emirdağ Sanayi Sitesi girişinde, Emirdağ Adliyesi civarında meydana geldi. Emirdağ'a bağlı Çatallı Köyü Muhtarı olduğu öğrenilen İsa Çelik idaresindeki araç, Emirdağ Sanayi Sitesinden çıkarken; ticari taksi ile çarpıştı.

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Emirdağlı Prof. Dr. K. Hüsnü Can BAŞER’in Kitabı “Uçucu Yağlar El Kitabı: Bilim, Teknoloji ve Uygulamalar” ABD’de Yılın Kitabı Seçilerek Mükemmeliyet Ödülü’ne Layık Görüldü

  • Okunma: 2372

Yorumlar (0)Yorum Yap