Mart Ayı Portresi: Prof.Dr. Saadettin Sarı

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Mart Ayı Portresi: Prof.Dr. Saadettin Sarı

www.emirdag.gen.tr Mart Ayı Portresi Profesör Doktor Saadettin Sarı – Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı. 1962 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi'nin Gözeli köyünde doğdu. Rahmi ve Ayşe Sarı’nın üçü kız beşi erkek olmak üzere sekiz çocuğundan beşincisi olarak dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra girdiği öğretmen okulu sınavını kazanarak, 12 yaşında Eskişehir Yunus Emre Öğretmen Okulunda yatılı olarak okumaya başladı. Ortaokul ve liseyi burada okurken boş zamanlarını hep okulun resim ve iş atölyelerinde geçirdi. Resim öğretmeninin teşvikiyle sanata olan ilgisi hep arttı.

Ankara’da girdiği Özel Yetenek Sınavını başararak en çok istediği alanda eğitim almaya hak kazandı. Böylece lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümünde yaptı. Üniversitede okuduğu zaman boyunca yüksek başarı gösterdi. Okul hayatı boyunca çeşitli yarışmalara ve sergilere katıldı. Eserleri Devlet sergilerinde sergilenmeye değer bulundu.
Mezuniyetinden sonra öğretmenlik ataması beklerken bir süre reklam ajansında çalıştı. Tunceli’nin Mazgirt ilçesinin Akpazar Nahiyesinde resim öğretmenliğine başladı. Buradaki 3 yıllık doğu görevinin ardından Eskişehir Çamlıca Ortaokulu'na Resim öğretmeni olarak atandı.

Askerliğinin temel eğitimini İstanbul Halıcıoğlu’nda Personel subayı olarak tamamladı. Çektiği kura sonucu Kastamonu’nun Daday ilçesi Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı olarak askerliğini tamamladı.

1988 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksek Okuluna Resim Öğretim Görevlisi olarak atandı.
1989 yılında Sınıf öğretmeni Semiha Uzunoğlu ile evlenip Denizli’ye yerleştiler. 1990 yılında Tuba, 1997 yılında Tuğçe dünyaya geldi.

1990 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Eğitimi Anabilim dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Sanatta Yeterlilik (Doktora)” eğitimini tamamladı. 1995 yılında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.

2002-2006 yılları arasında “Yöresel Kültürlerin Tekstil ve Giyim Sanayisine Etkileri” adlı Pamukkale Üniversitesi ile Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) ortak Projesinde ‘Proje Yöneticisi’ olarak görev yaptı. “Denizli’nin Üç Şirin İlçesi: Baklan, Bekilli, Çal” adlı belgeselin yönetmenliğini yaptı.

2005 yılında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne Doçent olarak atandı. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yaptı.

2009 yılından itibaren, Türkiye Kızılay Derneği'nin desteğinde yürütülen “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi”nde eğitimci olarak görev yapıyor.

2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne Profesör olarak atandı. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanlığı ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Sanat, Sanat Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri ile ilgili birçok Ulusal ve Uluslararası Kongre, Sempozyum ve Fuarlara katılıp bildiriler sundu, birçok panel, seminer ve konferanslara konuşmacı olarak katıldı. 6 Kişisel Sergisinin yanında başta Devlet Resim Heykel Sergileri olmak üzere çok sayıda Ulusal ve Uluslararası organizasyonlardaki sergilere eserleriyle katıldı.

Kısa adı GESAM olan "Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği" ve kısa adı GÖRSED olan “Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği” Visual Arts Education Association üyeliğinin yanısıra yine kısa adı EKODER olan (Denizli Ekoloji Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği ve kısa adı DEFSAD olan . (Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği) Kurucu Üyeğinde bulundu. Ayrıca Dünya Sanatlar Akademisi (World's Academy Of Arts "New Era") Seçilmiş Asil Üyesidir.

Son iki yıldır Akdeniz Üniversitesi “Çevre Hizmet Ödülü” ne layık görülen, sosyal sorumluluk projelerine özel önem ve destek veren; Prof. Dr. Sadettin SARI, halen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.>Hazırlayan:Ertuğrul Altınel

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 30.03.2014 18:22
  • Okunma: 8503

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Battal ÖZ

    Saadettin abi başarılarınızın devamını dilerim...

  • komser adem seven

    Sevgili dayıcıgım, basarilarinin devamini dilerim.
    Kendinize iyi bakın, selam

  • Sabahaddin SARI

    Biladerim, çalışma hayatında başarılar, aile hayatında da sağlık ve mutluluklar diliyorum. Yurt dışında olduğu gibi güzel yurdumun da her yerinde bir Emirdağlı.