Mayıs Ayında Doğalgaz Firması Sahaya İnecek

Haberler / Güncel

Mayıs Ayında Doğalgaz Firması Sahaya İnecek

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Serkan Koyuncu, Emirdağ’a doğalgaz gelmesiyle ilgili süreci açıkladı ve son durum hakkında bilgi verdi. Koyuncu yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;

Doğalgaz Bolvadin Hattından Gelecek
“Değerli hemşerilerim; bilindiği üzere 2014 yılında Emirdağımıza doğal gaz getirilmesi hususunda bazı girişimlerde bulunulmuştur. 2014 Haziran ayında doğalgaz aboneliği için Emirdağ Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Doğalgaz Platformu, Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllü hemşerilerimizin öncülüğünde ön talep başvuruları toplanarak, doğal gaz gelmesi için yeterli sayıya ulaşılmıştır. Hazırlanan dosya BOTAŞ Genel Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Teslim edildiği günden itibaren AK Parti Emirdağ İlçe teşkilatı olarak süreci takip etmekteyiz. BOTAŞ Genel Müdürlüğü ve ilgili daire başkanları nezdinde yaptığımız girişimler ve çalışmalar sonucunda, Emirdağ doğalgazı 2015 programına alınmıştır. Şöyle ki, gazın ilçemize gelmesi için yapılan çalışmalarda görüldü ki; Emirdağ ilçemiz diğer ilçelere nazaran kavşak noktasındadır ve gazın 3 farklı noktadan temininin mümkün olabileceği görülmüştür.

MAYIS AYINDA FİRMA SAHAYA İNECEK
Temin noktasına gerek uzaklıkları, gerek gaz basıncı gerekse boru basıncı ayrı ayrı değerlendirilmiş ve en uygun temin noktası Bolvadin ilçesinden geçen Konya-İzmir doğalgaz hattı olarak belirlenmiştir. Değerlendirme ve kararlar Ocak 2015 içinde belirlenmiş olup Emirdağ imar planı sınırı kadar olan ön güzergah belirlenmiştir. Bu çalışmalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’a sunulmuştur. Mart 2015 başında mühendislik çalışmaları, jeolojik zemin etüdü ve kamulaştırmaları kapsayan ihale süreci tamamlanmış olacaktır. Mayıs ayı içerisinde ihaleyi alan firma sahaya inerek çalışmalara başlanmış olacaktır. Doğalgaz Emirdağ'a getirilmesinden sonra inşallah 2017 yılı içerisinde ilçemiz doğalgazı kullanmaya başlayacaktır. Bu hizmeti kazandırmak için bizlere katkıda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Halil Ürün'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Emirdağ'mıza hayırlı olsun . AK Parti Emirdağ ilçe başkanı İnş.Yük.Müh.Serkan Koyuncu.”

  • Güncelleme: 22.01.2015 21:47
  • Okunma: 2843

Yorumlar (0)Yorum Yap