Mercimekli Bükme

Emirdağ / Yemekleri

Mercimekli Bükme

MERCİMEKLİ BÜKME
1- 1/2 kg haşlanmış yeşil mercimek.
2- 125 gram eritilmiş margarin.
3- 1 su bardağı sıvı yağ
4- 1 kg un, 200 gr çekşlmiş haşhaş
5- su, yeteri kadar tuz.

YAPILIŞI :
Unu, tuzu ve suyu geniş bir kaba boşaltın.Yumuşak bir hamur yapın.
Bir kapta sıvıyağ, margarin ve haşhaşı karıştırıp bir karışım hazırlayın.
Hamurdan iri bir parça alın. Orta büyüklükte bir yufka açın. yufkanın üzerine hazırlanan karışımdan biraz bir fırça yardımıyla sürün, yufkayı iki elinize alarak çevirerek iyide incelmesini sağlayın. Bu yağlı ince yufkayı bir ucundan başlayarak rulo halinde katlayın. Görünümü uzunca bir dürümü andırsın.Sonra bir bışak yardımıyla ucundan 10 ar cm lik parçalar keserek ayırın. Bir tepsi üzerine alın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çıkarın ve oklavayla hamuru bu 10 cm lik küçük hamur parçalarını (pazı) fındık lahmacundan biraz daha geniş olacak kadar açın. Her parçanın arasına mercimekten 2'şer kaşık koyun ve parçaları karşılıklı olarak üstüste kapatın. Kapatılan kısımlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Tüm hamurlar bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine sıvıyağ sürün. Daha önceden ısıtılan fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

  • Okunma: 1417

Yorumlar (0)Yorum Yap