MHP Projelerini Açıklıyor

Haberler / Yerel 2014

MHP Projelerini Açıklıyor

Yerel siyasette ilk açıklamaları yapan Milliyetçi Hareket Partisi, ilk projesini de açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı Uğur Serdar Kargın Emirdağ Belediyesi için projelerini halka açıklamaya başladı. İlk olarak ‘’Kadınlar Meclisi’’ adındaki projesini kamuoyuna tanıtan ve içeriği hakkında bilgiler sunan Kargın,projenin Emirdağlı hanımefendiler için önemli bir mana ifade ettiğine değinerek açıklamalarında şunları kaydetti.

‘’Önce yüce Allah’ın izni sonra da siz değerli Emirdağ halkının teveccüh ve desteği ile omuzlarımızda taşıyacağımız bu kutsal görevin getirdiği hassasiyet ve bilinçle, Emirdağ Belediyesi olarak siz kıymetli hemşerilerimiz için vücuda getirilecek hizmet projelerimiz kapsamında oluşturulacak ‘’Kadınlar Meclisi’’ Emirdağlı hanımefendiler için önemli bir mana ifade etmektedir.
Bizler, kadınlarımızın toplumsal hadiselere daha duyarlı olması gerektiğine inanarak, toplumsal noksanlığın, ihtiyaçların, maddi ve manevi boşlukların ‘’Kadının Eli’’ ,’’Kadının Hissi’’ ve ‘’ Kadının Bakış Açısı’’ ile çözüme kavuşabileceğini öngörmekteyiz. Bu bağlamda kadının sevgisi, hoşgörüsü, vicdanı ve sağduyusu ile temelleri atılacak ‘’Kadınlar Meclisi’’ projemizle kıymetli Emirdağlı hanımefendiler kendi sorun, sıkıntı ve ihtiyaçlarını kendileri çözebilecek yapıya büründürmeyi, ilçe idari ve yönetiminde dolaylı olarak değil, doğrudan söz sahibi, yetkili merci ve karar merkezi haline getirmeyi hedeflemekteyiz. Toplum faydasına ve toplu ilgilendiren eğitim, spor, istihdam, sanat, gelişim, kültürel, iktisadi ve çeşitli alanlarda daha aktif ve etkin bir rol üstlenmelerini sağlarken, aynı zamanda da sağlık, hukuk vb. alanlarda kadınlarımızı güvence altına almayı arzulamaktayız.

Bu düşüncelerle birlikte Emirdağlı hanımefendilere her konuda destek sağlamak için oluşturulacak ‘’Kadınlar Meclisi’’ projemizin işlevlerini şu şekilde sıralayabilmemiz mümkün olacaktır.

-Hanımefendilere yönelik plates, jimnastik ve çeşitli spor dallarında bayan eğitmenlerle birlikte sağlıklı yaşam üniteleri…

-Bireysel mesleki gelişim kursları

-Sanatsal ve kültürel faaliyetlere yönelik çeşitli programlar…

-‘’Kadınlarımızın Sorunları’’ kapsamında psikolojik,sosyolojik ve danışmanlık hizmetleri…

-‘’Kadınlara Yönelik Şiddete Son ’’ anlayışı etrafında birleşerek kadın hakları savunuculuğu ve hukuk danışmanlıkları…

-Kadını ilgilendiren her türlü sorunların masaya yatırıldığı aylık toplantıların tertibi…

-Kadınlarımıza yönelik iş ve istihdam sağlama konusunda atılacak adımlar…

-‘’Çalışan Kadınlarımız’’ çatısı altında kadınlarımızın çalışma hayatına yönelik iş hukuku çerçevesinde hak ve sorumlulukların tespiti...

-Anneliğe hazırlık evresi ve gebelik dönemi ile ilgili anneliğe ilk adım poliklinikleri , sağlıklı anne-sağlıklı bebek rehberi, kadın hastalıkları tıbbi eğitimleri…

Çeşitli ana başlıklar halinde hazırladığımız projemiz, şüphesiz ki kıymetli hanımefendilerin görüş ve önerileri doğrultusunda daha geniş bir kapsam içerisinde uygulanacaktır.

  • Okunma: 3173

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • osman

    ya yapmayın kandırmayın kimseyi bunlar projemi ya bizlere kent ormanları ile barajlarla çay dere düzenlemeleri ile gelin:) ayrıca neden sadece bayanlar:)