Millet İttifakı Ziyaretlere Başladı

Haberler / Siyaset

Millet İttifakı Ziyaretlere Başladı

24 Haziran seçimlerine doğru ittifak yapan partiler çalışmalarına hız verdiler. “Millet İttifakı” mensubu partilerden CHP İlçe Başkanı Recep Özer ve İYİ Parti İlçe Başkanı Cemil Kuş ve Yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz günlerde İlçemizde etkin faaliyetler gösteren sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Kamu-Sen Emirdağ Temsilciliğini ziyaret ettiler. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği bürosunda gerçekleşen ziyarette Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Yavuz Öztuncer ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Diyanet Vakıf-Sen İlçe Temsilcisi Muammer Çelik, Türk Büro-Sen İlçe Temsilcisi Bayram Çil hazır bulundular.

Özellikle İlçemizdeki eğitim ve kamu çalışanlarının sorunlarının konuşulduğu ziyarete Türkiye Kamu-Sen yetkilileri “İlçemiz eğitim başarısı olarak istediğimiz noktada değildir. Nitelikli liseler Bakanlığımız tarafından açıklandı. Ancak Emirdağ da maalesef nitelikli lise bulunmuyor. Dolayısı ile Eğitim tabanlı göç kaçınılmaz oluyor. Başarıda, yöneticiler önemlidir. Tabiî ki işini çok iyi yapan idareciler vardır. Fakat, özellikle eğitim kurumlarının idarecilerinin mülakat ile atanması torpilin ve adamcılığın yansımasıdır. Maalesef “liyakati çok önemli değil bizden olsunda ne olursa olsun” mantığı ile idareci atamak diğer kurumlarda da gördüğümüz yöntemdir. Ancak bu anlayış ile idareci atamak o kurumda çalışan memurları rahatsız etmektedir. Son zamanlarda 657 sayılı Devlet memurları Kanunu ile ilgili yapılan açıklamaklar ve sözleşmeli memurluk olacağı yönündeki söylemler tüm kamu çalışanlarını tedirgin etmektedir. 657 sayılı kanun memuru değil devletin işleyişini korumaktadır. 657 sayılı kanun olduğu müddetçe memurun dokunulmazlığı var mantığı son derece yanlıştır. Biz kamu çalışanları olarak siyasetin memur üzerinde baskıcı etkisi olmasını istemiyoruz. Siz siyasetçilerden beklentimiz sadece adalet ve ayrıştırmanın olmamasıdır.” Dedikleri öğrenildi.

CHP ilçe Başkanı Özer “Partiler ve Başkan adayları yapacakları icraatları açıklamaya başladılar. Bizlerde zaman zaman yapacağımız icraatlarla ilgili açıklamalar yapıyoruz. Bunların başında Eğitim sistemi ve Eğitim çalışanları gelmektedir. Hatta ilk müjdeleri eğitim ve öğretmenlerle ilgili verdik diyebiliriz. Kamu çalışanlarının huzuru bizler için son derece önemlidir.” Dedi İYİ Parti İlçe Başkanı Kuş ise “24 Haziran sonrası sandıktan çıkacak sonuçla oluşacak değişim ile memurların tüm sorunları giderilecek. Eğitimle ilgili Somut çözümler üretiyoruz. Partimizin bununla ilgili ciddi çalışmaları söz konusudur.” Açıklamalarında bulundukları öğrenildi.

  • Okunma: 4497

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Güvence mi:))

    Millet haberi olmayanlar millet ittifakı yapmış gulelimmi aglayalimmi Muharrem İnce Türkiye ye güvence değil olsa olsa yokluk getirir
    Partilerine layık görmedikleri adamı Türkiye cumhurbaşkanlığı makamına layık gördüler parti seçimini kazanamadık cumhurbaşkanlığı seçimi ni kazansin

  • Muharrem Başkan

    Uzun İNCE bir yolda sende bizi destekle emirdağ TÜRKİYEYE GÜVENCE MUHARREM İNCE

  • ittifak

    Arkadaşlar İttifakı Cengiz SAĞLAM için yapalımda ilçemizin milletvekili olsun.