Mithatpaşa Ortaokulu'nda Demokrasi Örneği

Haberler / Eğitim

Mithatpaşa Ortaokulu'nda Demokrasi Örneği

Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulu öğrencileri, öğrenci temsilcilerini yüzde 100 katılım sağladıkları seçimle seçtiler. Müdür Yardımcısı odasında gerçekleştirilen Öğrenci Temsilcisi seçimleri, büyüklere de bir ders niteliği taşıdı. Müdür Yardımcısı Emrullah Hurma ve Demokrasi ve İnsan hakları Kulübü öğretmenleri Sema Esan ve Ayşe Deniz'in gözetiminde yapılan seçimlerde iki aday öğrenci temsilcisi olabilmek için yarıştı.

Öğrenci Temsilcisi olmak isteyen 6/B sınıfından Merve Melike Arısoy ve 7/B sınıfından Kader Doğan'a 5 günlük bir propaganda süresi verildi. Öğrenci Temsilciliğine adaylığını koyan öğrenciler 5 gün süre içerisinde kendilerine destek bulabilmek için sınıflarda ve okul koridorlarında, öğrenci temsilcisi olmaları halinde neler yapacaklarını, neler yaptıracakları konusunda vaatlerini sıraladılar.

Hazırladıkları broşür ve afişlerle de oy toplamaya çalışan öğrenci temsilcisi adayları, seçim gününün bir önceki günü hazırladıkları afiş ve broşürleri toplayarak seçim yasaklarına uydular. Oy kullanmak için uzun kuyrukların oluştuğu seçimlerde Merve Melike Arısoy 121 oy alırken, 7/B sınıfından Kader Doğan 194 oy alarak öğrenci temsilcisi olmaya hak kazandı.

  • Okunma: 6474

Yorumlar (0)Yorum Yap