Neden Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırmalısınız?

Haberler / Medya

Neden Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırmalısınız?

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu bir kamu kuruluşu olan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) 2000 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Deprem ve deprem kaynaklı doğal afetlerin neden olduğu maddi zararları karşılayan Deprem Sigortası, uyguladığı indirim ve taksitlendirme gibi özendirici ödeme kolaylıkları ile tüm konutların sigortalanmasını hedefliyor.

Zorunlu Deprem Sigortası poliçesinin her yıl yenilenmesi gerekiyor. 2000 yılından bu yana uygulamada olan Zorunlu Deprem Sigortası DASK poliçesini, online sigorta brokeri Koalay.com üzerinden satın alabilirsiniz. DASK poliçenizi yenilemek ya da yeni DASK poliçesi satın almak için T.C. Kimlik/vergi kimlik numaranızla birlikte DASK Sigortası Hesaplama web sayfası üzerinden komisyon ödemeden poliçenizi satın alabilirsiniz.

DASK poliçe numarası ne işe yarar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında tüm doğalgaz, elektrik ve su idarelerinde abonelik işlemleri sırasında poliçe numarasının ibraz edilmesi gerekiyor. Bu yüzden özellikle kiracıların, kiraladıkları konutun mülk sahibinden DASK poliçe numarasını öğrenmeleri, aboneliklerin devri sırasında karışıklığın ve vakit kaybının önüne geçmek adına önem taşıyor.

Tapu dairelerinde de alım satım ve ipotek gibi resmi işlemlerin yapılması sırasında konutun deprem sigortası yapılmış olması, kiralanan ya da satın alınan konutu devir alırken mutlaka DASK poliçesinin gösterilmesi gerekiyor.

Zorunlu Deprem Sigortanızı Koalay’da yenileyin

DASK poliçenizin her yıl yenilenmesi gerekiyor. Bu işlemi yapmak için online sigorta brokeri Koalay.com’daki “poliçe yenileme” seçeneğini kullanabilirsiniz. 0 güvenli bir internet ortamında zamandan tasarruf ederek gerçekleştirebildiğiniz işleminizin poliçesini, sistemden yazdırabilir ya da e-postanıza gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Online sigorta brokeri Koalay’da bilgileriniz 3. kişi ya da kurumlarla paylaşılmıyor ve kayıt altında tutulmuyor. Ek ücret ödemeden Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi satın almak veya poliçe yenilemek için hemen Koalay.com web sitesini ziyaret edin.

Sigorta ürünleri hakkında bilgiler, haberler ve gelişmeler, Koalay resmi bloğunda faydalaşılan faydalı bilgileri yakından takip etmek için http://www.facebook.com/koalaycom bağlantı adresine tıklayarak Koalay Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

  • Okunma: 2171

Yorumlar (0)Yorum Yap